Danas se odlukom Stožera otvaraju i dosad zatvoreni dijelovi kafića, evo po kojim pravilima

Prije ulaska dezinfekcija ruku, obavezno nošenje maske do stola i do toaleta, razmak među stolovima, nema stajanja za šankom,…

Objavljeno: 01.09.2021. AB

Danas se odlukom Stožera otvaraju i dosad zatvoreni dijelovi kafića. Epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer objasnila je pod kojim uvjetima ugostitelji mogu otvoriti unutrašnje prostore kafića i kako se gosti u kafiću moraju ponašati.

– Prije ulaska će biti potrebno dezinficirati ruke, dezinficijens će morati biti na vidljivom mjestu, svaki ugostitelj će morati napisati upute, primjerice: ‘Ovo je mjesto za dezinfekciju’. Obavezno će biti nošenje maske do stola i na putu do toaleta. Preporučit će se da se ne miješaju ljudi iz različitih kućanstava, bit će potreban razmak među stolovima, inzistirat će se na provjetravanju kafića, gdje god ima prozora da su oni otvoreni, vrata da su otvorena, da ne bude zagušljivo, provjetravanje je jako važno i preporučljivo – rekla je Mayer za N1.  

– Bitan je razmak, ipak da ne bude nagruvano, da ne sjede jedni na drugima i da bude onoliko mjesta koliko je primjereno, kako i sada piše već na objektima koliko je maksimalno dozvoljeno, a ne 100 ljudi u 10 kvadrata. Ovo je već povratak ka starom normalnom – kazala je i ponovno pozvala građane da se cijepe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba