Pojačanim nadzorom u prometu policija kroz protekla tri dana utvrdila 49 prometnih prekršaja

‘Rekorder’ vikenda zaustavljen u Sv. Križu Začretju – zbog 1,51 promila protiv njega predložena kazna od 10.500 kuna i tri mjeseca bez vozačke

Objavljeno: 23.08.2021. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 49 prometnih prekršaja, pri čemu je utvrđen jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja ne korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 24 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u Svetom Križu Začretje kod 35-godišnjeg hrvatskog državljanina gdje je utvrđeno kako je upravljao osobnim vozilom sa 1,51 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te Zakona o osobnoj iskaznici s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.500 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je na A2 kod Zaboka, od 190 kilometara na sat na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 kilometara na sat, a 41-godišnjem vozaču, državljaninu Bosne i Hercegovine zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama naplaćena je novčana kazna u iznosu od 1000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba