Ova 50-godišnjakinja smislila je domišljat način skrivanja novca dok se protiv nje vodio kazneni postupak

Direktor banke oročio joj novac koji je pribavila počinjenjem kaznenog djela, pa ‘zaradila’ 347.000 kuna

Objavljeno: 23.08.2021. zagorjeinternational

Domišljat način skrivanja novca u vrijeme dok se protiv nje vodi kazneni postupak, smislila je jedna 50-godišnjakinja, piše  Večernji list. Rezultat toga je podignuta optužnica od strane Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, protiv nje i 46-godišnjeg direktora u jednoj banci. Tereti ih se za zlouporabu u gospodarskom poslovanju.

U optužnici je navedeno da 50- godišnjakinja u toj banci ima otvoreni račun na kojem je položeno 2,5 milijuna kuna, no on je pribavljen počinjenjem kaznenog djela i protiv nje se vodio postupak, pa je nadležni sud odredio da se taj novac blokira.

Tužiteljsko tvrdi da je saznavši to, 46- godišnjak, 29. listopada 2012. godine na nagovor 50-godišnjakinje pristao da se s njom sklopi ugovor o rentanoj štednji, pa se tako njoj tako obračunavala kamata na novac koji je bio blokiran i ona njime nije mogla raspolagati, a 46-godišnjak se tereti i da je od 14. lipnja 2013. do 1. ožujka 2016. iskoristio svoj autoritet u banci kako bi omogućio da joj se isplate kamate na oročeni blokirani račun, ali i da joj se omogući nastavak oročavanja blokiranog novca.

Muškarac je optužen i da je na njezino traženje, 28. kolovoza 2015. godine, izdao nalog za kratkotrajnu deblokadu blokiranog računa te joj internom uplatom omogućio da joj se isplati i uplati 700.000 kuna, a sve to kako bi se proveo Ugovor o instrumentu dopunskog kapitala koji je prethodno 50-godišnjakinja na prijedlog 46-godišnjaka sklopila s upravom banke.

Također, 46-godišnjak se tereti da je nakon toga 24 puta, protivno privremenoj mjeri blokade računa, izdao nalog da se blokirani račun 50-godišnjakinje kratkotrajno deblokira, kako bi se njoj isplatile kamate, od ukupno 347.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba