Atrij Županijske palače otvorio vrata špancirerima:

U zelenoj oazi snimite razglednicu, od četvrtka do nedjelje “Oblizeki Varaždinske županije”

Objavljeno: 21.08.2021. Alen Brodar

Atrij Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu otvorio je jučer svoja vrata špancirerima. Jedno od najljepših dvorišta u gradu je tijekom festivala uličnih šetača Špancirfesta pretvoreno u “zelenu oazu”, mjesto na koje posjetitelji mogu doći, sjesti i odmoriti se te pritom osjetiti spokoj i ljepotu prirode.

– Svaki kutak atrija daje drugačiji doživljaj, pri čemu je središnji dio posvećen aktivnostima na Dravi, a ovdje je svoje mjesto našlo “bakino dvorište” s igralištem za djecu. Postavljen je i svojevrsni turistički info-punkt, mjesto na kojem posjetitelje čekaju različiti turistički prospekti, a uz to su predstavljeni i autohtoni proizvodi iz Varaždinske županije. Time smo stvorili kulisu za “varaždinsku razglednicu”, za fotografiranje i stvaranje posebnih uspomena – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Od četvrtka do nedjelje, od 26. do 29. kolovoza, u atriju će se održavati “Oblizeki Varaždinske županije”. Nagrađivani kuhari hotela Minerva će tradicionalna jela pripremati na moderan način, a svakog dana posjetitelje čeka novi meni, kao i Decanter vina varaždinskog kraja.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović najavio je pak da će od 23. do 25. kolovoza na drugoj lokaciji, na prostoru Staroga grada biti podignut balon Varaždinske županije.

– Posjetitelji će uživo moći vidjeti balon koji je poseban po tome što njegovu kupolu krasi reprodukcija slike “Svečanost cvijeća”, jednog od najljepših djela velikana naive Ivana Rabuzina. Moram napomenuti da u slučaju lošeg vremena balon neće biti moguće podignuti – rekao je Jakopović.

Dvorište Županijske palače u petak je obišao i župan Anđelko Stričak. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba