CRNA STATISTIKA ZA SRPANJ: Policija u mjeseca dana obavila očevid kod 57 prometnih nesreća – 24 posto više nego u srpnju prošle godine

Od 130 osoba, koliko ih je sudjelovalo u nesrećama, jedna je poginula, osam ih je teško, a 16 lakše ozlijeđeno

Objavljeno: 16.08.2021. Alen Brodar

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske u srpnju su obavili očevid kod 57 prometnih nesreća, što je u odnosu na isti mjesec prošle godine porast za 23,9 posto. Evidentirana je jedna prometna nesreća s poginulom osobom, u 16 nesreća s ozlijeđenim osobama osam osoba je zadobilo teške, a 16 osoba lakše tjelesne ozlijede, dok je u 40 prometnih nesreća nastala materijalna šteta.
Ukupno je dakle u prometnim nesrećama nastradalo 25 osoba, što je za 92,3 posto više nego u srpnju 2020. godine. Najviše nastradalih osoba životne je dobi 20 do 40 godina (sedam osoba), od kojih su dvije osobe zadobile teške, a njih pet lakše tjelesne ozljede. Nepropisno kretanje vozila po kolniku bilo je najčešći uzrok prometnih nesreća (15), a kritični dan prema broju obavljenih očevida prometnih nesreća bila je subota (13 očevida).
U nesrećama je sudjelovalo 130 osoba, od čega je bilo 86 vozača i 44 putnika, a pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće bilo je 12 vozača.

Policajci su tijekom redovitih zadaća i provođenja akcija u prometu u srpnju evidentirali i  1546 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Više od polovice (815) ih se odnosilo na brzinu, a zatim slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji (171), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (51), korištenje mobitela u vožnji (45), upravljanje neregistriranim vozilom (35), upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje (10), nekorištenje zaštitne kacige (5), upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta (4) te odbijanje alkotestiranja (3).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba