INTERVJU – DANIJELA VITEZ: Chefica Hotela Kaj iz Marije Bistrice kreirala je sa svojim timom novu kartu hotelskog restorana Academie, tvrdi, najinovativniju dosad

“Dali smo puno truda i mašte – jedva čekamo da krenemo i pokažemo što ljubav prema kuhanju može stvoriti”

Objavljeno: 10.08.2021. zagorjeinternational

Chefica Hotela Kaj iz Marije Bistrice, Danijela Vitez, kreirala je sa svojim timom novu kartu hotelskog restorana Academie. Kako tvrdi, najinovativnija ikada, zadovoljit će svakog gosta željnog izvrsne hrane, prožeta domaćim namirnicama isprepletenim tradicijom i modernim pristupom. Karta Academia predstavlja ono najljepše – kvalitetu pomiješanu s ljubavlju na Vašem tanjuru.

Je li vam kuhanje oduvijek bila strast ili su postojale neke druge želje?


Kuhanje mi je oduvijek bila strast. Još kao djevojčica voljela sam vrijeme provoditi uz baku u kuhinji i pripremati jela za ukućane. Ljubav prema kuhanju je velika i svaki trenutak želim provoditi kuhajući.

Bili ste na edukaciji u Meksiku. Po čemu je njihova hrana specifična?


Da, bila sam na edukaciji u Meksiku i imala sam prilike upoznati meksičku hranu koja je specifična zbog ljutih začina. Ljubitelj sam ljute hrane te je to bio pun pogodak.

Koji je vaš najdraži obrok?


Najdraži obrok mi je doručak, jer kako se i kaže – po jutru se dan poznajte. Vitamini, minerali, voće, žitarice. Hrana koja daje energiju i snagu za svakodnevno kreativno kuhanje u hotelu Kaj.

Koji su elementi tipični za vašu kuhinju?


Volim isprobavati nove stvari i pomicati granice. Najveća nagrada mi je kada je gost zadovoljan i ponovno se vrati isprobati nešto novo.

Kad odlazite jesti negdje, jeste li opušteni ili analizirate ono što vam je na tanjuru?


Kada sam bila mlađa, odlaskom u restorane i druge objekte, analizirala sam stvari, no kako godine prolaze i sama shvaćam da se trebam opustiti i ne razmišljati kako bih ja napravila, nego uživati.

Što kuhate kod kuće?


Dolazim iz Prigorja, trenutno i živim u Prigorju te volim lokalne namirnice i domaću hranu iz vlastitog vrta. Često pripremam razna variva, salate, roštilj.

Imate li neku anegdotu iz kuhinje?


U ovih 16 godina, anegdota je puno, ali najdraža mi je anegdota s edukacije u Meksiku. Zabunom sam par dana prala i gulila povrće u hotelu, jer u hotelu nisu dobili informaciju da sam došla na edukaciju za korporativnog chefa.

Je li važno kuhati i hraniti se u skladu s godišnjim dobima, tj. koristiti sezonske namirnice i zašto?


Jako je važno koristiti sezonske namirnice. Svaka namirnica je u sezoni puna vitamina i minerala te je drugačija okusom.


Postoji li nešto što loše spravljate ili što nikad ne biste htjeli kuhati?


Ne volim pripremati fileke, odnosno tripice. Ne mislim da loše pripremam, nego da kuhar koji ne može probati ono što kuha, bolje da to ne kuha.

Što biste zabranili u svakoj kuhinji?


Zabranila bih smrznute proizvode i koristila samo svježe namirnice.

Da biste bili dobar kuhar, morate li voljeti kuhati?

Da biste bili dobar kuhar morate imati strast prema kuhanju kao i prema namirnici koju pripremate. Recept je jednostavan. 50 posto namirnice i 50 posto ljubav prema kuhanju.

Zašto Zagorje?


Postoji ta neka ljubav prema Zagorju. Kao mala sam često dolazila u Mariju Bistricu, a i sada živim u blizini hotela Kaj.

Otkrijte nam tajnu – što nas čeka u restoranu Academia?


Puno novih stvari. Naša karta Academia povećana je, jer smo dali puno truda i mašte kako bismo prezentirali najbolje. Uvodimo i degustacijske menije za vegane i vegetarijance, naš sladoled je bez aditiva. Da bi gosti bili zadovoljni, koristili smo različite tehnike pripremanja hrane, a da svaka namirnica ostane originalna i zadrži svoje sastojke. Jedva čekamo da krenemo s novom kartom i pokažemo što ljubav prema kuhanju može stvoriti. Želimo da naš restoran Academia bude u punom smislu i opravdan imenom. Ovo je najinovativnija karta koju smo imali, ponosna sam na nju i na svoj tim jer smo zajedno uspjeli stvoriti najljepšu priču Zagorja.

Kartu restorana Academie pogledajte OVDJE.


Kartu restoran Bistricze pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba