Tijekom vikenda na zagorskim prometnicama čak 10 prometnih nesreća, lakše su ozlijeđene četiri osobe

U Stubakima pao s neregistriranog mopeda, bez vozačke i s 2,45 promila, u Zlataru udarena pješakinja na pločniku – počinitelj se udaljio s mjesta nesreće

Objavljeno: 09.08.2021. Alen Brodar

Policijski službenici PU krapinsko-zagorske tijekom vikenda obavili su očevide kod čak 10 prometnih nesreća. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Tugonici uslijed oduzimanja prednosti prolaska, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, kao i 56-godišnji vozač koji je skrivio prometnu nesreću zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika u Stubičkim Toplicama, a upravljao je neregistriranim mopedom, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,45 promila. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Gornjem Maclju zbog nedržanja dovoljnog razmaka između vozila, jedna osoba je također zadobila lakše tjelesne ozljede. U Zlataru pak je došlo do udara osobnog vozila u pješakinju koja se kretala nogostupom, pri čemu je ona zadobila lakše tjelesne ozljede, a vozač je napustio mjesto nesreće. Policija za njim još traga.

Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Polju Krapinskom uslijed nepropisne radnje vozilom, u Oroslavju zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, u Stubičkim Toplicama, zbog nezaustavljanja vozilom ispred željezničke pruge, u Donjoj Stubici zbog istrčavanja psa na kolnik te u Pili i Vrhima Pregradskim zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika. Policija je tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda utvrdila i 55 prometnih prekršaja. Od toga su bila četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 36 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju oko 3 sata u noći u Mokricama, kod 42-godišnjaka koji je s 2,46 promila alkohola u organizmu upravljao neregistriranim osobnim vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje. Odmah je uhićen Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona 42-godišnjak je uhićen te je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje od 10 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.
Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je u Druškovcu Humskom, gdje je utvrđena brzina od 72 km/h na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 30 km/h.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba