JESTE LI ZNALI? Zagorje je 'svoga predstavnika' u finalu Olimpijskih igara imalo i jutros

Strijelac Petar Gorša za Tokio se pripremao na streljani SD-a Veliko Trgovišće, kamo se i doselio s obitelji, a medalja mu je pobjegla ‘za dlaku’

Objavljeno: 02.08.2021. JJ

Sportaši zagorskih korijena Matea Jelić i braća Sinković prošlog su se tjedna okitili zlatnim odličjima na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Zagorje je ‘svoga predstavnika’ u finalu Olimpijskih igara imalo i danas.
Radi se o strijelcu Petru Gorši, 33-godišnjem Bjelovarcu koji već od početka 2020. godine živi i trenira u Velikom Trgovišću, zajedno s poznatom zagorskom sportskom obitelji Oborovečki, članovima Streljačkog društva Veliko Trgovišće.
Petar Gorša i još jedan hrvatski strijelac, također Bjelovarac, Miran Maričić (24), nastupili su jutros u finalu discipline MK puška 50 metara trostav. Nažalost, medalje su im izmakle za dlaku, pa je tako Gorša završio na petom, a Maričić na šestom mjestu.
Predsjednik Streljačkog društva Veliko Trgovišće Damir Oborovečki ističe da su jako sretni što je Gorša odabrao upravo Zagorje kao mjesto za život, zajedno sa svojom obitelji, ali i za treniranje. Navijali su za njega, ističe, i bilo bi im drago da je osvojio medalju, ali i peto mjesto na Olimpijskim igrama u streljaštvu veliki je uspjeh za hrvatski sport.
Goršu smo kod obitelji Borovečki zatekli već prije dvije godine, kada smo radili priču o njihovom sportskom uspjehu.
– Imaju prekrasnu streljanu za zračno oružje. Isto tako, gospodin Damir mi je radio male preinake na sportskom kaputu i hlačama, jer ima krojački salon. To nam je neophodna oprema za postizanje vrhunskih rezultata. Imamo predivnu suradnju – rekao je tada ovaj uspješni hrvatski strijelac, za kojega su ovo bile četvrte OI i drugi nastup u finalu. Prije pet godina u Rio de Janeiru je bio sedmi u zračnoj puški, dok je u trostavu u Riju ostao prvi ispod crte, deveti.

Najveće uspjehe u dosadašnjoj karijeri ostvario je na Svjetskom prvenstvu prije tri godine, kada je bio srebrni i u zračnoj puški i u trostavu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba