Bivši zlatarski gradonačelnik privodi kraju svoj "Camino"

Stanko Majdak prošao put sv. Jakova, trebat će mu još četiri dana hoda do konačnog cilja – Finisterre, najzapadnije točke Španjolske

Objavljeno: 02.08.2021. zagorjeinternational

Stanko Majdak, bivši zlatarski gradonačelnik i član Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije, završio je svoj Camino. Podsjetimo, radi se o hodočašću u najposjećenije hodočasničko mjesto u Europi, nakon Rima – španjolski Santiago de Compostela, u kojem se nalazi katedrala sv. Jakova.
Kako izvještava Radio Zlatar, zajedno s petnaestak članova Bratovštine sv. Jakova iz Samobora, Majdak je na put krenuo 19. srpnja, odletjevši iz Zagreba za Madrid. Dan poslije put nastavili su vlakom do grada Leon u sjeverozapadnoj Španjolskoj, a onda iz toga grada propješačili 315 kilometara do glavnog grada regije Galicija, u čijoj se katedrali čuvaju relikvije sv. Jakova.
Radi se o jednoj od lakših hodočasničkih ruta. Najteža je ona francuska, duga 800 kilometara, a Camino je cjelovit kada se propješači još 100 kilometara do najzapadnije točke Španjolske, Finisterre, gdje su, prema legendi, pronađeni ostaci sv. Jakova. Majdak će taj put nastaviti sam, za što su mu potrebna četiri dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba