Policija je 47-godišnjaka isključila iz prometa, a dobio je novčanu kaznu od 12 tisuća kuna

KONJŠČINA: S 1,79 promila alkohola u krvi upravljao neregistriranim mopedom

Objavljeno: 02.08.2021. zagorjeinternational

Pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 76 prometnih prekršaja na području koje pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska.
Od toga su evidentirana četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 50 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju oko 13.20 sati u Konjščini, kod 47-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je s 1,79 promila alkohola u organizmu upravljao neregistriranim mopedom. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 12 tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima AM kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je u Žutnici, gdje je utvrđena brzina od 69 kilometara na sat na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 40 kilometara na sat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba