POSLJEDICE NEDJELJNOG NEVREMENA: Na terenu je izašlo 50-ak vatrogasaca

FOTO: Snažan vjetar oštetio kuće, gospodarske zgrade i automobile u dijelu Varaždinske županije

Objavljeno: 02.08.2021. zagorjeinternational

Uslijed olujnog vjetra, nalik pijavici, koji je u nedjelju u popodnevnim satima poharao dio naselja Hrženica u općini Sveti Đurđ, došlo je do velikih oštećenja na obiteljskim kućama, gospodarskim zgradama i garažama, a oštećeni su i osobni automobili. Također su oštećeni i nadzemni vodovi priključaka električne energije, a po dojavi, na teren je izašlo više timova lokalnih DVD-ova iz Svetog Đurđa, Hrženice, Komarnice i Karlovca Ludbreškog, pa je tako na terenu bilo 50-tak vatrogasaca koji su priskočili u pomoć.

Obilasku terena priključili su se i načelnica županijskog Stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec te Josip Jany, načelnik Svetog Đurđa, kao i član Stožera civilne zaštite općine Sveti Đurđ Zoran Happ, a na mjestu događaja bili su i djelatnici Policijske postaje Ludbreg. Važno je istaknuti kako su i djelatnici općine pomogli u raščišćavanju terena, a načelnica Stožera Silvija Zagorec istaknula je da je najbitnije da nema ljudskih žrtava dok će se u sanaciju štete svakako uključiti i Varaždinska županija.

– Najvažnije je da nema ozlijeđenih, odnosno, stradalih mještana, a nakon popisa materijalne štete, uključit ćemo se te pomoći u suradnji s Općinom u sanaciji objekata. Ljudi su pretrpjeli strah i stres i važno im je bilo dati podršku, kako bi vidjeli da smo uz njih – rekla je Zagorec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba