U Novom Marofu završena prva faza uređenja tržnice - postavljene nove nadstrešnice, javna rasvjeta i priključci za električnu energiju

“Pred nama je još ulaganje od oko 120.000 kuna za štandove, a u novom urbanističkom planu predviđen je i prostor za buduću tržnicu“

Objavljeno: 01.08.2021. zagorjeinternational

Gotovo pola stoljeća stara gradska tržnica u Novom Marofu polako, ali sigurno, dobiva novo ruho. Naime, završena je prva faza uređenja tržnice tijekom koje su postavljene nove nadstrešnice, javna rasvjeta i priključci za električnu energiju.

Gradska se tržnica prostire na 150 četvornih metara, a njezino će uređenje osigurati dostupniju ponudu građanima Novog Marofa u primjerenijim uvjetima.

– S obzirom da je tržnica u velikom dijelu svih natkrivenih prostora u privatnom vlasništvu, dok je u gradskom vlasništvu samo otvoreni prostor, preko tvrtke Novokom koja gospodari tržnicom, prijavili smo projekt na natječaj LAG-a Prigorje-Zagorje i dobili određena sredstva – rekao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač te dodao da je ukupna vrijednost radova oko 450.000 kuna.

Podsjetimo, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, LAG Prigorje-Zagorje na natječaju za provedbu tipa operacije 2.1.1.“Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, ostalu povezanu infrastrukturu te turističku infrastrukturu“, odobrio je 200.137 kuna za projekt “Izgradnja nadstrešnice na gradskoj tržnici“. Razliku do ukupne vrijednosti projekta osigurat će Novokom koji tržnicom i upravlja.

Gradonačelnik Jenkač najavljuje nova ulaganja i nove radove na uređenju tržnice, ali i okolnog prostora.

– Pred nama je još ulaganje od oko 120.000 kuna za nove stolove, odnosno štandove za naše prodavače. Osim toga, želimo proširiti nadstrešnicu, a u dogovoru s vlasnicima objekata kod tržnice urediti krovove koji su u lošem stanju. Namjera nam je i otkupiti dio zemljišta za parkiralište – kazao je Jenkač.

Mala tržnica u samom srcu Novog Marofa ipak neće ostati jedina tržnica u gradu.

– Ono što smo mi u novom detaljnom urbanističkom planu pripremili, to je novi prostor za buduću tržnicu. Namjeravamo, naime, u narednom razdoblju tržnicu izmjestiti iz centra grada, odnosno napraviti novu,  a ovdje će ostati samo mala, zelena tržnica koja bi onda ovakvim prostorom zadovoljavala potrebe grada Novog Marofa – istaknuo je gradonačelnik.

Otkrio je da je već pronađena i lokacija za buduću tržnicu na većem, širem i dostupnijem prostoru, iza novomarofskog Vatrogasnog centra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba