PRONAĐENA MRTVA TURISTKINJA KOJA JE PLANINARILA S KĆERI: Iz HGSS-a ponovno upozoravaju građane da ne pokušavaju pod svaku cijenu "osvajati" Biokovo

“Niti jedan vrh nije vrijedan rizika koji nose visoke temperature i teška dehidracija”

Objavljeno: 30.07.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je kod Makarske Hrvatska gorska služba spašavanja, tijekom potražne akcije, pronašla stranu turistkinju bez svijesti, kojoj, nažalost, više nije bilo pomoći.

O svemu se oglasio i HGSS Stanica Makarska.

– Težak dan za HGSS Stanicu Makarska. Dojavom preko Centra 112 primamo obavijest o nestaloj stranoj državljanki. Planinarila je s kćeri i njezinim prijateljem iz zaseoka Vitlići prema “Skywalku”. Po povratku nazad u zaselak, odlučila je sjesti i odmoriti, dok kćer i prijatelj odu po auto i dođu po nju. Nakon što su došli, nisu je zatekli na dogovorenom mjestu. Odmah po dojavi, na teren izlazi 19 spašavatelja HGSS-a Stanice Makarska, koji pretražuju teren prema pravilima brze pretrage. Unesrećena je nađena bez svijesti te joj je pružena prva pomoć oživljavanja, nažalost, bez uspjeha. I ovim putem apeliramo na sve planinare kako niti jedan cilj/vrh nije vrijedan rizika koji nose visoke temperature te teška dehidracija. Nažalost, još jedan život je nepovratno izgubljen zbog previda na koje HGSS neprestano upozorava. Nadamo se kako je ovo zadnje upozorenje svima koji pod svaku cijenu pokušavaju u najtežim uvjetima “osvajati” Biokovo! – poručuju iz makarskog HGSS-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba