Pri kraju je izgradnja nogometnog terena s umjetnom travom u Podgori - potrebno je još postaviti opremu, svečano otvorenje bit će u rujnu

BIT ĆE TO VELIKI ZAOKRET ZA ZAGORSKI NOGOMET: “Ovo je prvo igralište standardnih dimenzija u županiji. Bilo je nužno, a Zagorje ga zaslužuje jer ima mnogo talenata”

Objavljeno: 30.07.2021. Jelena Jazbec

Izgradnja sportskog igrališta – nogometnog terena s umjetnom travom u krapinskoj Podgori bliži se kraju, pa je u petak održana i službena tehnička primopredaja terena Gradu Krapini.

– Drago mi je što smo pred završetkom ove investicije o kojoj se govori već nekoliko godina. Nažalost, željeli smo prije postaviti umjetnu travu na postojeće pomoćno igralište, ali zbog određenih okolnosti, suglasnosti koje nismo uspjeli ishoditi, to nije bilo moguće. Zato smo krenuli u izgradnju ovog igrališta s umjetnom travom. Grad Krapina je prema ugovoru koji ima s Hrvatskim nogometnim savezom, bio dužan napraviti iskop, podlogu, drenažu, dok je HNS donirao umjetnu travu, granulat i postavljanje umjetne trave. Nakon današnje tehničke primopredaje, još nam preostaje postaviti nešto opreme, a sljedeći tjedan bi se trebala postaviti rasvjeta – otkrio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
Uz igralište, gradi se i 400 metara nove ceste, na jednom dijelu ceste koja je do sada bila makadamska, a vodi od naselja Podgora prema centru grada.

Pravo slavlje

– U punom jeku su radovi na izgradnji obilazne ceste od naselja Podgora prema centru grada. Uredit će se i postojeća cesta koja je u lošem stanju, pa će ovaj sportski kompleks dobiti jedno novo ruho. Uz to, još smo dodatno odlučili urediti ono što je u derutnom stanju, a kroz nekoliko godina centar nadograditi i dodatnim sadržajima. S obzirom na to da smo mi jedina županija koja nema zatvoreni teniski teren, vidjet ćemo može li se ovdje postaviti balon ili neka dvorana. U svakom slučaju, pretpostavke za to će biti napravljene – najavio je Gregurović.
Svečano otvorenje igrališta, rekao je, očekuje se u drugoj polovici rujna, iako će se moći početi koristiti i prije.
Tehničkoj primopredaji nazočio je i Stjepan Merkaš, predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko – zagorske županije.

– Presretni smo što se nalazimo pred samim završetkom izgradnje nogometnog igrališta s umjetnom travom, i to standardnih dimenzija, a koje je prvo takvo u Hrvatskom zagorju i bilo je nužno. Izgradili smo jedno koje nije takvih dimenzija, u Radoboju. Trava je položena, počešljana, granulat je razasut i još nedostaju samo neki detalji, a to je oprema – golovi, mreže, kućice za rezervne igrače. Uskoro nas očekuje ono pravo slavlje i veselje, kada će prvi puta naša djeca i mladi doći na ovaj teren i uživati u njemu. To će zasigurno biti jedan veliki zaokret za nogomet u Krapinsko – zagorskoj županiji, jer će ovdje, uz domaću djecu, dakle, školu Nogometnog kluba Zagorec, dolaziti i ostale škole s područja koje pokriva Nogometni savez Krapinsko – zagorske županije, i zasigurno, uz ovakve uvjete, da će nogomet u županiji biti bolje kvalitete. Naša županija zaslužuje ovakvu infrastrukturu jer ima mnogo talenata, puno dobrih igrača. Igralište je županijski Nogometni savez locirao ovdje u dogovoru s Gradom, klubom i Hrvatskim nogometnim savezom, koji je prihvatio sve ovo, da to bude baš ovdje, kod našeg “nositelja kvalitete”, Zagorca iz Krapine – rekao je Merkaš.

Pet milijuna

Radi se o zajedničkoj investiciji Grada Krapine i Hrvatskog nogometnog saveza, koja je, računajući spojne ceste i prilaze, vrijedna preko pet milijuna kuna.

– Moram ispred županijskog Nogometnog saveza zahvaliti na ovom velebnom zdanju koje nam donosi veliku sreću i od kojeg ćemo imati mnogo koristi – zaključio je Merkaš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba