U četvrtak u 15 sati istječe rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice 1. generacije

Od 2. kolovoza zaprimaju se zahtjevi za izdavanje novih elektroničkih osobnih iskaznica

Objavljeno: 28.07.2021. zagorjeinternational

Od ponedjeljka, 2. kolovoza, zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije, koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.
Naime, Uredba Europskog parlamenta i Vijeća o jačanju sigurnosti osobnih iskaznica građana Unije i boravišnih isprava koje se izdaju građanima Unije i članovima njihovih obitelji koji ostvaruju pravo na slobodno kretanje, počinje se primjenjivati 2. kolovoza te stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici, koji je donesen radi provedbe navedene Uredbe.
U svrhu izrade novih osobnih iskaznica 2. generacije potrebne su kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, kao ovlaštene pravne osobe za tehničku izradu osobnih iskaznica te je potrebno implementirati nova poslovna i sigurnosna pravila na sustavu.
Nadogradnja tehničkih i proizvodnih sustava Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) za izradu osobnih iskaznica 2. generacije odvijat će se od 30. srpnja do 1. kolovoza.
Stoga iz policije upozoravaju građane da im je omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do četvrtka, 29. srpnja do 15 sati, dok u petak, 30. srpnja, neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će moći preuzimati izrađene osobne iskaznice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter