SPORTAŠI ZAGORSKIH KORIJENA BRILJIRAJU: Matea Jelić, podrijetlom iz Desinića, osvojila je zlato u taekwondou, a u lov na medalju idu i naši veslači, čiji je otac rodom iz okolice Tuhlja

Braća Sinković izborila finale na Olimpijskim igrama: “Ići ćemo brže i jače, možemo mi to!”

Objavljeno: 28.07.2021. zagorjeinternational

Veslači Martin i Valent Sinković izborili su plasman u finalnu utrku dvojaca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pobijedili su s vremenom 6:15.63, ostavivši iza sebe posadu Srbije s vremenom 6:17.47 i posadu Kanade s vremenom 6:19.15.

U drugoj skupini mjesto u finalu izborile su posade Rumunjske, Danske i Španjolske.

Finalna utrka na rasporedu je u četvrtak u 2.18 po hrvatskom vremenu.

– Bila je to kontrolirana utrka od prvog do zadnjeg zaveslaja. Već nakon 200 – 300 metara imali smo sve pod kontrolom. Sutra ćemo morati ići brže i jače, ali možemo mi to. Na kraju nismo dali sve od sebe, što je dobro jer imamo još prostora. Zadovoljni smo utrkom i jedva čekamo finale – rekao je Martin.

Ukoliko Sinkovići osvoje olimpijsku medalju, bila bi to druga medalja za sportaše zagorskih korijena. Naime, Matea Jelić, koja je u ponedjeljak osvojila prvu medalju za Hrvatsku na OI, zlato u taekwondou, također je napola Zagorka. Njezina mama rodom je iz Desinić, udala se u Knin, a u Desiniću žive Matejini baka i djed.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba