ODRŽAN JUBILARNI 10. BADLFEST: Posjetitelji osjetili dašak slavnih vremena, kada su Krapinske Toplice bilo omiljeno mondeno lječilište Austro - ugarske monarhije

Organizirane glazbene večeri pod zvijezdama te kulturni i sportski program uz savršenu dozu uživanja u prirodi, domaćoj hrani i termalnim izvorima

Objavljeno: 27.07.2021. zagorjeinternational

Od 22. do 25. srpnja Krapinske Toplice su još jednom odale počast Jakobu Badlu, utemeljitelju lječilišnog turizma u toj općini, organiziranjem jubilarne 10. po redu manifestacije BadlFest. Na atraktivnim lokacijama održavale su se glazbene večeri pod zvijezdama, kao i niz kulturnih i sportskih događanja uz savršenu dozu uživanja u prirodi, domaćoj hrani i termalnim izvorima.
Manifestacija je inspirirana društvenim životom lječilišta iz Badlovog vremena, kada su Krapinske Toplice bile omiljeno mondeno lječilište Austro-ugarske monarhije. Tako se Središnji perivoj sa stoljetnim krošnjama tijekom vikenda pretvorio u bajkoviti salon pod zvijezdama, gdje su nastupili Missters, Klapa Kmeti, Cambi, Zsa Zsa, Daddy Cool, Damir Biondić Bronz i DJ Giuliano, a kao i prijašnjih godina, program su svojim izvedbama obogatili i Puhački orkestar Selno, Limena glazba Prosenik, KUD “Zlatko Baloković”, Berajt Band i Vjeko Fučkar.

Kino u parku

Za kulturni dio programa pobrinuo se Adam Končić sa svojim ansamblom, koji je u Krapinskim Toplicama odigrao predstavu “Šund naš svagdašnji”, dok je mlađa publika imala prilike uživati u predstavi Kazališta Smješko “Nemaš pojma Grizlijane”. BadlKids program odvijao se tijekom subotnjeg poslijepodneva, kada su maleni uživali uz Klauna Balonka, maskote Mickey & Minnie, oslikavanje lica te zabavu u dječjem discu, a sve je to pratio Fun Park Sementa.
Dio programa manifestacije od samih je početaka i BadlArt radionica, a kroz godine uz nju su stasali mnogi umjetnici. Ove godine ponovno ju je predvodila Topličanka Iva Karla Habus, a s njom su bile Nives Vuglec Antolić, Alana Kajfež te po prvi puta Davor Dmitrović, umjetnik koji će ove godine izlagati na 6. bijenalu slikarstva.

Njihove slike koje će krasiti zidove Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju nastale su u predvorju Vodenog parka Aquae Vivae.
Tu je i Kino u parku, gdje se ove godine prikazivao izbor dječjih filmova s Kiki festivala i filmova s netom završenog 19. Tabor Film Festivala, kao i film “Starac i roda”, koji prati jednu od najljepših ljubavnih priča o Klepetanu i Malenoj te film “Influencerica”, koji je premijerno prikazan u Cannesu 2020. godine, a bavi se fenomenom online kulture.
Novost ovogodišnjeg BadlFesta bio je Badlov festival zdravlja, koji je održan na izvoru termalne vode u srcu Zagorja, u središnjem perivoju Krapinskih Toplica. Tamo su se svi zainteresirani mogli posavjetovati s liječnicima, dogovoriti očni pregled, izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te povoljno kupiti prvu termomineralnu vodu u Hrvatskoj, “AquaKTH2O”.

Badl Trail

U sklopu BadlSport programa, održan je susret vlasnika starodobnih vozila Classic & Sport Cluba, dječji odbojkaški turnir, utakmica veterana NK Toplice i NK Plamen Petrovsko, a u Vića Selima održan je nogometni turnir, u organizaciji tamošnje Udruge za sport i rekreaciju. Sportska poslastica, čiji je put vodio kroz Toplički pješački prsten, zelene vinograde i šumice s pogledom na udolinu u koju su se smjestile Toplice, gdje su domaćini kraj svojih klijeti čekali s okrjepom, bio je Badl Trail, u organizaciji Sportskog društva Mala Erpenja.
Proslavljena je i sveta misa kraj kapelice svete Marije Magdalene, zaštitnice mjesta. Događanje je organizirala Župa Presvetog Trojstva, a sudjelovali su KUD “Zlatko Baloković”, PO Selno, Badl Top, Kubure Male Erpenje i Etno sekcija, LD Fazan i Udruga za tradiciju i inovativnost. Udruga za tradiciju i inovativnost organizirala je i izložbu ručnih radova u Središnjem perivoju.

– Prilika je ovo da zahvalimo svim našim sponzorima, donatorima, udrugama i volonterima, bez kojih ovog programa ne bi bilo. Hvala vam što ste bili s nama i pomogli da Krapinske Toplice ponovno postanu mondeno središte ne samo Hrvatskog zagorja, nego i središnje Hrvatske – kažu iz Turističke zajednice područja “Srce Zagorja”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter