U ZAGORJE DONIJELI ČETIRI MEDALJE: Kadeti Olimpa iskazali se na Prvenstvu Hrvatske

Emma Horvat iz Krapinskih Toplica kadetska je prvakinja Hrvatske u disciplini 100 metara leptir, a okitila se još i srebrom i broncom

Objavljeno: 26.07.2021. zagorjeinternational

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za kadete. Radilo se o dvodnevnom natjecanju u tri dijela, koje je održano na 50-metarskom gradskom bazenu Sportskog centra Svetice u Zagrebu. Preko 200 plivačica u dobi od 13 godina i mlađih te plivača u dobi od 14 godina i mlađih koji su isplivali zadane norme, natjecalo se u muškoj i ženskoj konkurenciji u 12 pojedinačnih disciplina i tri štafetne. Svaka utrka bila je finalna i za prva tri plasmana podijeljene su medalje u jednoj kategoriji.

Prvih deset

Među odličnim mladim plivačima bili su i kadeti i kadetkinje Plivačkog kluba Olimp Zabok – Emma Horvat, Hana Blažević, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat i Patrik Dinjar, pod vodstvom trenera Ivice Androića i trenerice Lare Očić.
Olimpovci su osvojili četiri medalje – jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu, sve u
pojedinačnoj konkurenciji te zabilježili još šest plasmana u prvih deset, od čega četiri pojedinačno i dva u štafetnim utrkama.
Emma Horvat iz Krapinskih Toplica bila je najuspješnija predstavnica Olimpa na ovom natjecanju, postavši kadetska prvakinja Hrvatske u disciplini 100 metara leptir, za što je nagrađena zlatnom medaljom. Također, viceprvakinja je države na dvostruko dužoj stazi – 200 metara leptir, gdje je bila za nekoliko desetinki sekunde iza pobjednice te osvojila srebrnu medalju. Brončanu medalju Emma je osvojila u utrci na 200 metara slobodno. Leon Novak iz Zaboka viceprvakom države postao je u utrci na 400 metara mješovito, u zadnjoj utrci na kojoj je nastupio. Iz kluba ističu da je plivao odlično, pa je u svim utrkama u kojima je nastupio ostvario plasmane unutar top deset (100 metara slobodno – četvrto mjesto, 200 metara mješovito šesto mjesto te 200 i 400 metara slobodno – sedmo mjesto).
Muška kadetska štafeta na 4 x 100 metara slobodno, u sastavu Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Patrik Dinjar, zauzela je osmo mjesto, a na 4 x 100 mješovito, u sastavu Leon Novak, Ivan Fučkar, Niki Horvat i Patrik Dinjar, deveto mjesto.

Još jedno natjecanje

Trenerski duet Androić i Očić zadovoljan je nastupima svih Olimpovih natjecatelja. Kadetkinje su se zaustavile na sredini liste uspješnosti klubova ovog prvenstva, na 12. mjestu, dok je muški dio ekipe zauzeo osmo mjesto.
Ove sezone preostalo je još jedno natjecanje na kojem će nastupiti najstariji Olimpovci – Prvenstvo Hrvatske idućeg vikenda na istom 50-metarskom bazenu Sportskog centra Svetice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba