Tragedija na A3 kod Slavonskog Broda

U slijetanju autobusa kosovskih registarskih oznaka poginulo deset osoba, a 30-ak je ozlijeđeno

Objavljeno: 25.07.2021. zagorjeinternational

Na autocesti A3 kod Slavonskog Broda, u nedjelju ujutro, u slijetanju autobusa kosovskih oznaka, poginulo je najmanje deset osoba, a 30-ak je ozlijeđeno, piše Jutarnji list.

Brodsko-posavska policija je izvijestila da je oko 6.20 sati zaprimila dojavu kako se, u blizini naplatnih kućica, na autocesti kod Slavonskog Broda, na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa kosovskih oznaka.

U tijeku je očevid kojim se utvrđuju okolnosti pod kojim se dogodila prometna nesreća.

-PU brodsko-posavska je u 6:22 primila dojavu da je došlo do slijetanja autobusa. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registarskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt – Priština. Očevid je u tijeku. Više je osoba smrtno stradalo, a tridesetak ih je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve daljnje informacije bit će dostupne nakon završenog očevida – rekao je načelnik prometne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić koji u trenutku davanja izjave nije mogao točno kazati koliko je osoba poginulo, ali u tom su trenutku iz Policijske uprave priopćili da je najmanje desetero poginulih.

-Osim policije, na mjestu nesreće su i pripadnici vatrogasne postrojbe, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo koliko teško su te osobe ozlijeđene. Bio sam na mnogim nesrećama, no ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svjedočio. Autobus je bio pun, no ne mogu reći je li među mrtvima ili ozlijeđenima bilo i djece. Prema riječima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba-kazao je Galić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba