Iz Grada Pregrade upozoravaju građane:

IZBJEGNITE KAZNU OD 500 DO 1000 KUNA: “Želite li ložiti vatru na otvorenom, zatražite odobrenje nadležnog DVD-a”

Objavljeno: 25.07.2021. zagorjeinternational

Grad Pregrada podsjeća svoje žitelje na odredbu Odluke o agrotehničkim mjerama te uređivanju i održavanju poljoprivrednih rudina, kojom je zabranjeno spaljivanje žetvenih ostataka, korova i biljnog otpada na poljoprivrednim površinama i ostalom otvorenom prostoru, od 1. lipnja do 30. rujna, za vrijeme jakog vjetra i u noćnim satima, od 19 do 5 sati, zatim za vrijeme sezone žetve i zriobe poljoprivrednih kultura i na trasama elektroenergetskih vodova.
Ukoliko netko želi ložiti vatru na otvorenom u spomenutom razdoblju, dužan je  zatražiti odobrenje nadležnog dobrovoljnog vatrogasnog društva, a nadzor nad provođenjem mjera zaštite od požara provodi poljoprivredni redar Grada Pregrade, koji je ovlašten poduzimati radnje, odnosno, naplatiti novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja te izdati obvezni prekršajni nalog.
Novčanom kaznom od tri tisuće do pet tisuća kuna može kazniti pravnu osoba za prekršaj ako postupi protivno njegovu upozorenju, a novčanom kaznom od 500 do 1000 kuna kaznit će se fizička osoba za prekršaj ako postupi protivno upozorenju i odredbama odluke. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba