U sklopu proslave Dana općine, u Loboru održan prijem za roditelje novorođenčadi

NAČELNICA JEMBRIH: Asfalt, ceste i zgrade ne vrijede ništa bez djece i mladih

Objavljeno: 24.07.2021. zagorjeinternational

Već tradicionalno, manifestacija Janine u Loboru započela je u četvrtak, darivanjem novorođene djece. Općina Lobor svoje najmlađe stanovnike daruje dva puta godišnje – na Dan župe i na Božić.

Tom su prilikom za novorođenu djecu i njihove roditelje pripremljeni razni pokloni, a načelnica Ljubica Jembrih naglasila je da Općina planira pratiti svoje najmlađe kroz cijelo njihovo djetinjstvo i tako pomagati roditeljima. Tako je u srijedu objavljen poziv za upis djece u novi loborski dječji vrtić, čime će najmlađi stanovnici napokon dobiti svoje mjesto i biti u stručnim rukama odgojitelja. Riječ je o jednom od najvažnijih projekata jer su, kako je istaknula načelnica Jembrih, mlade obitelji i djeca budućnost Lobora.

– Što nam vrijede asfalt, ceste i zgrade, ako nemamo mladih ljudi i djece? Zbog toga nas izrazito veseli svako ulaganje u djecu i mlade, a posebno raduje kada vidimo mlade i zainteresirane ljude, pa projekt kao što je dječji vrtić nije uzaludan. Na početku pedagoške godine, svi ćemo biti najponosniji jer će novi vrtić biti ispunjen dječjim glasovima i smijehom – kazala je Jembrih.

Uputila je čestitke mladima koji su postali roditelji po prvi puta, ali i onima koji su se odlučili na drugo, treće i četvrto dijete.

– Neka ovi hrabri roditelji budu primjer mladima, kako bismo se viđali svake godine – rekla je načelnica Jembrih.

Osim tradicionalnog darivanja, Općina Lobor prati djecu i u vrtićkoj i školskoj dobi te za sve osnovnoškolce osigurava besplatne udžbenike, osnovne radne bilježnice i dodatni potrebni materijal, a sufinancira i školske izlete. Jedna je od rijetkih Općina koja sufinancira učeničke domove, a također i stipendira svoje učenike i studente. – Na toj stavci svake godine povećavamo sredstva. Bitno nam je pratiti našu djecu i njihove roditelje jer su nam naše Loborke i Loborci prioritet, a moramo početi od najmlađih. U interesu nam je pružiti sve potrebne uvjete mladim roditeljima kako bi sa svojom djecom ostali živjeti ovdje u Loboru – zaključila je načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba