Maturanti SŠ Krapina Antonijo Macan i Lovro Kurtošić dobili županijsku nagradu jer su kroz sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek 5,0

“Nije teško završiti sve razrede s odličnim uspjehom – najvažniji je kontinuirani rad”

Objavljeno: 23.07.2021. zagorjeinternational

U Srednjoj školi Krapina u petak je održana dodjela svjedodžbi i županijskih nagrada za učenike koji su kroz sva četiri razreda srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena 5,0. Takav uspjeh postigla su dvojica maturanata – Antonijo Macan i Lovro Kurtošić. Macan je ujedno na državnoj maturi ispit iz informatike riješio bez pogreške te je u trenutku dodjele županijskih nagrada u Zagrebu primao nagradu zbog ostvarenog rezultata na državnoj maturi, a njegov je kolega Lovro Kurtošić ovom prilikom istaknuo kako nije teško završiti sve razrede s ovako odličnim uspjehom, ali da je za to potreban kontinuirani rad.

2000 kuna

– Kontinuirani rad je najbitniji. Na državnoj maturi sam isto prošao dobro, imao sam iz svega odličan, osim iz hrvatskog jezika, gdje sam postigao vrlo dobar uspjeh. No, važno je da sam upisao željeni fakultet – Fakultet strojarstva i brodogradnje na Sveučilištu u Zagrebu – kazao je Kurtošić.
Nagradu od 2000 kuna i prigodnu poklon vrećicu, uručila mu je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je kazala da su ovi učenici izuzetni mladi ljudi, koji su uložili veliki trud i energiju u svoje školovanje.
– Posebno mi je drago što su uspjeli, uglavnom, upisati i svoje željene fakultete. To samo dokazuje da se trud, znanje i zalaganje uistinu isplati. Ovim putem koristim priliku čestitati svim našim maturanticama i maturantima koji su dobro prošli na državnoj maturi i koji su se upisali na željene fakultete. Želim im puno uspjeha u njihovom budućem studiranju, a svima onima koji su završili srednjoškolsko obrazovanje i krenuli na tržište rada, želim uspjeh u traženju njihovog prvog zaposlenja te puno uspjeha u radu i životu – poručila je Petek.

Kvaliteta škole

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan izvijestio je da je 86 od 159 učenika završnih razreda barem neki od ispita državne mature položilo s odličnim uspjehom.
– Petero učenika je sve obavezne ispite državne mature položilo s odličnim uspjehom, 18 učenika je s odličnim uspjehom položilo matematiku na A ili B razini, 39 učenika je položilo s odličnim uspjehom engleski jezik na A ili B razini i šest učenika njemački jezik. To znači da se još jednom pokazala kvaliteta i kontinuitet rada naše škole u gimnazijskim, kao i u četverogodišnjim strukovnim programima, ne zanemarujući pritom i trogodišnje obrtničke programe. Ovime dokazujemo jedan kontinuitet i kvalitetu rada, usmjerenost prema učenicima i njihovim izlaznim kompetencijama iz srednje škole – zaključio je ravnatelj Rozijan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba