Kaže da će polaznicima govoriti o putu od ideje do razvoja i realizacije projekata

Željko Kolar od jeseni će predavati na Političkoj akademiji Visoke škole za komunikacijski menadžment “Edward Bernays”

Objavljeno: 20.07.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar (SDP) od jeseni će biti predavač na novoj Političkoj akademiji Visoke škole za komunikacijski menadžment “Edward Bernays”. Kolegij “Menadžment u politici” predavat će u tandemu s jednim bivšim HDZ-ovcem – bivšim karlovačkim županom Damirom Jelićem, koji se nedavno povukao iz politike jer je, navodno, bio malo suviše desno za šefa Andreja Plenkovića, piše Jutarnji list.

Program je, kako piše na internetskim stranicama Bernaysa, namijenjen gradonačelnicima, načelnicima, županima, pročelnicima, saborskim zastupnicima, predsjednicima gradskih vijeća i četvrti, ali i “drugim dionicima političkog života u Hrvatskoj koji imaju želju i potrebu proširivati svoje znanje”. Tu će učiti kako voditi političke kampanje, koje komunikacijske strategije koristiti, što je to krizni menadžment, kako donositi odluke i biti lideri… Kolar i Jelić zajedno će, u sklopu tog programa, izvoditi predmet “Menadžment u politici” koji bi se od jeseni trebao održavati svake subote, deset subota zaredom, ukupno 40 predavanja. Ukupna cijena programa Političke akademije je 12.000 kuna.

Kolar je za Jutarnji list rekao da je primijetio da među političarima nedostaje konkretnog znanja.

– Lako je političarima koji su u velikim strankama koje imaju svoje stranačke akademije, ali vidite da sada dolazi puno političara koji su nezavisni i njima nedostaje nekih osnovnih znanja – rekao je Kolar.

Na pitanje kako će se slagati s kolegom predavačem Jelićem, s kojim ne dijeli iste svjetonazore, Kolar kaže kako ne bi pristao biti predavač da se radi o ideologiji.

– Na lokalnoj razini ideologija i nije toliko bitna, važni su projekti, a to će biti moj posao, ispričati kako ide put od ideje, razvoja projekta do realizacije – navodi Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba