NASTAVAK "BLIC TURNEJE": Župan Željko Kolar posjetio Kraljevec na Sutli, gdje se susreo s novom načelnicom Blankom Stipčić Berić

“RIJEŠIT ĆEMO GORUĆI PROBLEM: Dom zdravlja će opremiti ambulantu u Kraljevcu te ćemo ovdje osigurati dežurstvo dva do tri puta tjedno”

Objavljeno: 19.07.2021. Valentina Cigula

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar radne posjete novim čelnicima zagorskih jedinica lokalne samouprave nastavio je u ponedjeljak, posjetivši jedinu općinu u Hrvatskoj koja je svoju novu načelnicu Blanku Stipčić Berić dobila u trećem krugu lokalnih izbora.
Župan Kolar istaknuo je da u proteklom razdoblju nije bilo nekih većih, prije svega gospodarskih investicija na području te općine, ali da s druge strane postoji niz poljoprivrednika i OPG-ova koji su koristili bespovratna sredstva mjera ruralnog razvoja koje je raspisivala Krapinsko – zagorska županija i da je otvoren prostor da korištenja sredstava bude još i više, pa nastavio o problemu s kojim se Općina suočava.

Do kraja godine

– Jedna od gorućih tema u općini Kraljevec na Sutli je ambulanta. S obzirom na to da je Općina ušla u radove uređenja samog prostora ambulante, a nije ih dovršila i trenutno nema financijskih sredstava za to, dogovorili smo da će Županija, između ostaloga, i preko našeg Doma zdravlja, rebalansom proračuna osigurati dodatna sredstva kako bi se ti radovi završili. Dom zdravlja će opremiti tu ambulantu i dogovorit ćemo dežurstva liječnika Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije dva do tri puta tjedno u Kraljevcu na Sutli po četiri sata i to će biti jedan veliki iskorak za općinu, s obzirom na to da ljudi odlaze kod doktora ili u Klanjec ili na područje Zagrebačke županije. Pokušat ćemo to napraviti već do jeseni, najkasnije s 1. siječnja sljedeće godine – kazao je Kolar, koji je dodao da su predstavnici Županije prilikom sastanka načelnicu izvijestili o mjerama ruralnog razvoja, razvojnoj agenciji, gospodarstvu i obrazovanju, ali i otvorili neke teme buduće suradnje.
– Najviše izazova pred nama je zapravo vezan uz javni prijevoz. Općina Kraljevec na Sutli je loše povezana s gradom Zagrebom, a pojedini dijelovi općine su u potpunosti nepovezani pogotovo sa svojim najvećim naseljem Radakom. Jednako tako, povezanost s Klanjcem i Zabokom isključivo je vezana uz mrežu prijevoza, a koja je pak vezana uz srednjoškolski prijevoz, i to je nešto o čemu ćemo još dodatno razgovarati s kolegicama i kolegama iz Klanjca, Kumrovca i Zagorskih Sela. Ima tu još nekih zajedničkih projekata na kojima ćemo u budućnosti raditi, a to je izmjena prostornog plana Kraljevca na Sutli – pojasnio je Kolar te zaključio da je sastanak bio vrlo dinamičan i konstruktivan.
– Iz onoga što je načelnica prezentirala, vidljivo je da postoji jasan program i vizija razvoja Kraljevca na Sutli, da su točno definirani prioriteti i veselim se što je to tako, našem zajedničkom budućem radu na ostvarenju projekata koji si je načelnica sa svojim timom zamislila, ali isto tako i da je ona zadovoljna s onime što smo mi predvidjeli kao prioritet naših ulaganja na području općine – rekao je Kolar.
Načelnica Blanka Stipčić Berić rekla je da je su na sastanku čuli u što je do sada Županija ulagala, prošli i neke buduće stvari koje trebaju pripremiti za sljedeće razdoblje te da im je to dobar pokazatelj u kojem smjeru trebaju uložiti svoje napore.

Mjera 7.4.1.

– Ono što bih posebno izdvojila, jest da je uspostavljena dobra komunikacija i suradnja sa Zarom, koje, nažalost, do sada, nije bilo te smo već dogovorili da se iskoristi Mjera 7.4.1., koja je otvorena od 10. rujna, da se na nju prijavi zgrada u kojoj se nalazi ambulanta, da se prvi kat i potkrovlje u potpunosti završe zajedno s okolišem oko zgrade. Kao što je župan naveo, prošli smo neke goruće probleme koji postoje, neke su teme otvorene za neko buduće razdoblje. Ovim sastankom, započeli smo dobre teme za budućnost. Zahvaljujem još jednom županu što je došao te smo zajedno prošli kroz probleme koje imamo, što nam je pružio podršku ili dao savjet na koji način da ih riješimo, u suradnji sa Županijom. Rezultat ovog sastanka ogledat će se u dobrobiti žitelja općine, ali i same Krapinsko – zagorske županije – poručila je Stipčić Berić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba