Tek dobio vozačku, a već ju je izgubio na šest mjeseci

MIHOVLJAN: Uhićen 18-godišnjak koji je vozio s 2,04 promila alkohola – kazna 12 tisuća kuna

Objavljeno: 19.07.2021. JJ

Tijekom pojačanog nadzora u prometu, zagorski su policajci proteklog vikenda utvrdili 76 prometnih prekršaja. Zabilježena su tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 49 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 16 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju oko 3.20 sati, kada je u Mihovljanu u kontroli prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 18-godišnji vozač, kojemu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,04 promila, zbog čega je uhićen te priveden na sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 12.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.
Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je u Maču, gdje je utvrđena brzina od 128 kilometara na sat na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba