"Radobojska ljetna događanja" prošlog su tjedna ponudila mnoštvo zanimljivog sadržaja za najmlađe

MALI ISTRAŽIVAČI ODUŠEVLJENI: Održane tri STEM znanstvene radionice, na temu robotike i programiranja, arheologije i svemira

Objavljeno: 19.07.2021. zagorjeinternational

U sklopu “Radobojskih ljetnih događanja”, prošlog su tjedna za djecu svih uzrasta organizirane STEM znanstvene radionice.
Tako su u četvrtak održane zanimljive radionice robotike i programiranja, a u petak radionica arheologije, nakon koje je uslijedila zanimljiva i interaktivna znanstvena igra “Escape room – Indiana Jones”. Djeca su tako postala mali istraživači koji su imali zadatak pomoću zagonetki i pitalica, pronaći ukradeno blago.
U subotu od 18 do 20 sati održana je radionica na temu “Svemir”. Zbog zanimljivosti sadržaja koji je organiziran za djecu, porastao je i interes za takvim tipom radionica, stoga je za subotnju radionicu pristigao velik broj prijava. Djeca su, ovisno o dobi, raznim likovnim tehnikama izrađivala prikaze i makete Sunčeva sustava. U sklopu radionice o svemiru, djecu su pogledala kratak video o svemiru, a naučeno su ponovili kroz kviz “Putovanje u svemir“. Pobjednica kviza bila je Lara Barlović, koja je nagrađena 3D prikazom sunčevog sustava, a na kraju radionice na terasi Muzeja Radboa izveden je pokus “lansiranje rakete“.

– Djeca su bila oduševljena radionicama koje su za njih osmislite i vodile Maja, Ivana i Jelena. Zahvaljujemo voditeljicama i djeci na angažmanu i sudjelovanju te čestitamo Lari Barlović na pobjedi u kvizu – poručili su iz Muzeja Radboa. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba