"STUDY4CAREER": Fakultet organizacije i informatike i Turistička zajednice Varaždinske županije zajednički su proveli zanimljiv projekt

Studenti s mentorima razvili rješenja za dva projekta TZ-a – za projekt “Dvorci Sjeverne Hrvatske” te za novu web stranicu TZ-a

Objavljeno: 18.07.2021. zagorjeinternational

Uspješno je završena višemjesečna suradnja studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Turističke zajednice Varaždinske županije. Naime, početkom 2021. godine, nakon inicijalnog poziva svim zainteresiranim studentima da se uključe u aktivnosti EU projekta “Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike”, odabrana su dva tima studenata čiji je zadatak bio razviti prototip aplikacija za dva projekta Turističke zajednice Varaždinske županije.

Dio zajednice

– Na Fakultetu organizacije i informatike orijentirani smo prema obrazovanju studenata u skladu s potrebama današnjice. Važno nam je da studenti uče i rade na realnim zadacima, zajedno s poslodavcima od kojih mogu steći vrijedna znanja. Kroz ovu smo suradnju omogućili studentima da steknu nove vještine, isprobaju nove uloge i suoče se s izazovima s kojima će se suočavati i na budućim radnim mjestima. Raduje nas da projekt ima i društvenu dimenziju, jer mi smo kao Fakultet neodjeljiv dio zajednice u kojoj djelujemo – naglasila je dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep.

Iris Kodelja, Branimir Balogović, Ivana Šimunjak, Luka Majstorović, Lorena Šoštar i Karlo Gardijan, studenti treće godine preddiplomskog studija Informacijski i poslovni sustavi i prve godine diplomskog studija, mjesecima su radili na zadacima zajedno sa svojim mentorima – izv. prof. dr. sc. Zlatkom Stapićem, doc. dr. sc. Borisom Tomašem, Vladimirom Mrkelom (Northwest Agency) te predstavnicima Turističke zajednice Varaždinske županije Miranom Bojanićem Morandinijem, Markom Cmrečakom i Brankom Tropp te razvili rješenja za dva projekta TZ-a – projekt dvoraca Sjeverne Hrvatske i nove internetske stranice TZ-a Varaždinske županije.

– Cjelokupna suradnja bila je na odličnoj razini i veoma smo zadovoljni novim, modernim idejama koje su studenti donijeli. Zadaci koje smo postavili pred njih bili su izazovni i dijametralno suprotni, no rezultat nas je oduševio. Vjerujem da smo na ovaj način uspjeli dobiti novi smjer i primjenjive ideje koje ćemo zasigurno iskoristiti prilikom provedbe ovih projekata – istaknuo je Miran Bojanić Morandini, direktor TZ-a Varaždinske županije.

Izazovan rad

– Sretan sam što sam imao prilike sudjelovati u ovom projektu. Usavršio sam znanja koja sam do sada stekao tijekom studiranja, a suradnja s mentorima omogućila mi je da ih dodatno proširim. Rad u timu bio je izazovan, no mnogo smo naučili i vjerujem da sam sudjelovanjem osigurao odličnu referencu koja će mi pomoći prilikom traženja posla – otkrio je Karlo Gardijan, student FOI-ja.

Suradnja FOI-ja i TZ-a Varaždinske županije ostvarena je u sklopu spomenutog EU projekta, čijom se provedbom želi doprinijeti sveobuhvatnom ranom razvoju karijera studenata FOI-ja te pridonijeti povećanju njihove dugoročne konkurentnosti na tržištu rada. Posebna vrijednost projekta je uvođenje brojnih oblika suradnje s poslodavcima, od kojih je suradnja s TZ-om jedan od primjera, a kroz koje studenti, uz mentorstvo poslodavaca i Fakulteta, usvajaju nova i praktična znanja, povezuju dosad stečeno znanje te stječu vrijedno iskustvo, usklađeno s potrebama poslodavaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter