Karijera se razvija već na fakultetu i zato je važno imati pravu podršku - studenti Fakulteta organizacije i informatike je imaju!

Centar za podršku studentima i razvoj karijera pomaže studentima da pronađu svoj poziv te da rade ono što vole i vole ono što rade

Objavljeno: 15.07.2021. zagorjeinternational

Odabrati fakultet i buduću karijeru predstavlja jedan od najznačajnijih životnih koraka. U kojem smjeru krenuti? Kako se pozicionirati na fakultetu? Odakle uopće početi? – sve su to pitanja s kojima se svake godine susreću nove generacije maturanata.
Uspješnu karijeru priželjkuju mnogi mladi, no, postoje li trikovi kojima se na fakultetu mogu poslužiti da bi ona zaista bila uspješna već za vrijeme studija? Naravno!

– Mnogo je načina koje studenti mogu iskoristiti već od prvog dana dolaska na Fakultet organizacije i informatike, a koji im mogu pomoći da karijeru krenu razvijati već na prvoj godini – s ponosom ističe doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić, docentica na Fakultetu i voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera.

– Naš je Centar osnovan 2012. godine i od tada naša je misija pomoći studentima da pronađu svoj poziv, da svoju karijeru ostvare na način da rade ono što vole i vole ono što rade, a ne samo da odlaze na posao – dodaje Pažur Aničić.
Brojni su studenti već prošli “kroz ruke” iskusnog CPSRK tima – Amalije, Romine i Zorana te iskoristili brojne prilike koje im Centar svake godine nudi.

– Želimo da naše aktivnosti budu aktualne i korisne studentima. Zato redovito razgovaramo sa studentima i poslodavcima, pratimo njihove potrebe, potrebe tržišta i prilagođavamo našu ponudu – naglašava Amalija Koren Cavaleiro, koordinatorica projektnih aktivnosti u CPSRK-u.

Bogata ponuda

A ponuda je šarolika i bogata – osim individualnih savjetovanja sa studentima, na kojima iz prve ruke studenti mogu dobiti savjete kako pristupiti poslodavcu, kojeg od preko 500 poslodavaca s kojim FOI surađuje odabrati, kako se najbolje prezentirati i istaknuti svoje jake strane, CPSRK redovito održava radionice za pripremu životopisa, motivacijskog pisma i LinkedIna. No, na FOI-ju znaju da ni sve to nije dovoljno.

– Našim studentima u razvoju karijere pomažu i dodatna tehnička znanja. Stoga smo organizirali radionice 3D modeliranja i korištenja Arduino tehnologija, a s novom akademskom godinom planiramo i nove teme koje su nam studenti istaknuli da su im bitne – dodaje Koren Cavaleiro.

Osim karijernih radionica i savjetovanja, studenti FOI-ja od prve godine imaju i priliku surađivati s poslodavcima kroz nastavne aktivnosti.

– Započeli smo s provedbom modela učenja kroz koje studenti povezuju i primjenjuju stečena akademska znanja na projektima zadanima od poslodavaca u sklopu redovne nastave. Provodimo ih na svim godinama studija, uključujući i prvu godinu, a interes za sudjelovanje velik je i od strane studenata i od strane poslodavaca – pojašnjava Pažur Aničić.
Suradnja s poslodavcima neizostavan je dio svakodnevice CPSRK-a jer mnogo je aktivnosti tijekom godine u kojima poslodavci sudjeluju na FOI-ju i u koje se studenti mogu uključiti. Od pozvanih predavanja, na kojima poslodavci daju uvid u novine iz svog svijeta i dijele praktična znanja, natjecanja i radionica poslodavaca, posjeta poduzećima i stručne prakse do Tjedna karijera, najvećeg karijernog događanja za studente, koje će se ove godine održati po jubilarni, 10. puta.

Razgovor “1 na 1”

– Tjedan karijera jedna je od najboljih prilika koju studenti imaju za povezivanje s poslodavcima jer kroz pet dana mogu sudjelovati na nizu radionica, brojnim panelicama, ali i razgovarati “1 na 1” s poslodavcima koji su im zanimljivi. Mnogo je studenata prve kontakte s poslodavcima ostvarilo upravo na Tjednu karijera te ih, uz našu podršku, nastavilo razvijati do uspješne karijere. Mnogi naši studenti zaposle se već za vrijeme Fakulteta te nam kasnije pomažu kroz prezentiranje svoje priče, karijernog puta i iskustva budućim kolegama – zadovoljno ističu u CPSRK-u.
Karijeru je lakše graditi ako imaš podršku i pomoć! A FOI-jevci znaju da je CPSRK njihova prva stanica na tom putu!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter