"Radobojska ljetna događanja" oduševljavaju posjetitelje!

Proslavili Dan čokolade, organizirali natjecanje u pripremi štruklji, a najavljuju i PlayStation turnir te Beerfest

Objavljeno: 13.07.2021. zagorjeinternational

U organizaciji Općine Radoboj, Muzeja Radboa, Savjeta mladih općine Radoboj, Osnovne škole Side Košutić Radoboj i Društva Naša djeca Radoboj, petu godinu zaredom održavaju se “Radobojska ljetna događanja”.
Manifestacija je započela 19. lipnja, a do sada su održane informatičke radionice, projekcije animiranih filmova “Mali Bigfoot” i “Luis i društvo iz svemira”, projekcija obiteljskog filma “Godina vjenčanja” i niz drugih događanja. Do 23. srpnja u OŠ Side Košutić, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, provodi se i projekt “Sportski praznici”.

Čoko kolač

Također, povodom Svjetskog dana čokolade, prošlog je tjedna organizirana prigodna proslava. Nastupile su Radobojske i Desinićke mažoretkinje, a povodom Dana čokolade, organizirano je natjecanje u pripremi najboljeg čoko kolača i raznih drugih čoko delicija, a za prva tri mjesta bile su osigurane i novčane nagrade.
Prijavilo se devet kandidatkinja. Prvo mjesto za najbolju radobojsku čokoladnu deliciju osvojila je Gabrijela Florjan s desertom čoko cheesecake. S istim brojem bodova drugo mjesto zauzele su Tatjana Sedak Benčić s tortom Leina Sacherica bez glutena i Mihaela Dolovčak s desertom Twix tart. Treće mjesto osvojila je Marina Jurinjak s kolačem mađarica. Nagrade su im uručile Vanja Potočki, predsjednica Općinskog vijeća Radoboja i Ivana Hazulin Pospiš, ravnateljice Muzeja Radboa. Sve su čokoladne slastice bile namijenjene degustaciji posjetiteljima ove slatke manifestacije, koji su uživali u raznim okusima većini omiljenog deserta.
Prošlog petka održan je susret i druženje DND-a Radoboj i DND-a Sveti Križ Začretje. Pod vodstvom demonstratorica iz Svetog Križa Začretje, organizirana je dječja kreativna radionica “Kinč moje babice”, u sklopu koje su djeca iz Radoboja učila kako izraditi gumb od preje – konca i kreirati ga u lijepi broš ili naušnice. Održana je i pričaonica pod nazivom “Tonka će sutra”, spisateljice Jelene Pervan, te igraonica Miljenke Benc.

Krušna peć

Događanja su nastavljena u subotu, kada je održano natjecanje u izradi najboljih radobojskih štruklji u Hiži zagorskih štruklji. Natjecanje je bilo popraćeno nastupom Radobojskih mažoretkinja i glazbenika. Sve su natjecateljice imale svoj prezentacijski stol, na kojem su predstavila svoje štruklje. Također, za prva tri mjesta osigurane su novčane nagrade. Pobjednicom prvog natjecanja u izradi najboljih radobojskih štruklji proglašena je Anica Vidović. Marija Rihtar je osvojila drugo mjesto, dok je treća bila Darinka Horvat. Nagrade su im uručili načelnik Radoboja Anđelko Topolovec i Vanja Potočki, predsjednice OV-a.
Za sve posjetitelje manifestacije bilo je osigurano osvježenje i vrući štruklji. Pekli su se štruklji od sira, zelja i hajdine kaše, kao i bučnica. Tim je povodom u krušnoj peći po prvi puta upaljena vatra.
Program “Radobojskih ljetnih događanja” nastavlja se uz dječje radionice, noćni uspon na Strahinjčicu, PlayStation turnir, Beerfest u Radoboju i mnoga druga zanimljiva događanja. Za sve ljubitelje gibanice, održat će se i natjecanje u pripremi najbolje radobojske gibanice.
Program “Radobojskih ljetnih događanja” potražite na internetskoj stranici Općine i na društvenim mrežama organizatora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba