NEUSTRAŠIVI ‘ZMAJEVI’: Kickboxing klubu iz Bedekovčine na državnom prvenstvu u ‘full contactu’ dva zlata i srebro – treći su klub u RH

Ivan Bertić najbolji senior u Hrvatskoj, Ana Sovec juniorska prvakinja, a Elena Ljubek viceprvakinja

Objavljeno: 13.07.2021. zagorjeinternational

U Lovreću je proteklog vikenda održan posljednji ciklus ovogodišnjih državnih kickboxing prvenstava, i to u ring disciplini “full contact” za juniore i seniore. Sudjelovalo je ukupno 62 natjecatelja iz 18 kickboxing klubova, među kojima je bio i KBK “Zmaj” iz Bedekovčine, čiji su borci Ana Sovec, Ivan Bertić i Elena Ljubek osvojili dva zlata i srebro te tako klub svrstali na treće mjesto u full contactu.

Raskoš tehnike

– U full contactu za juniorke, Elena Ljubek bila je prijavljena do 48 kg, ali nije imala protivnicu pa je morala u višu kategoriju do 52 kg, juniorka Ana Sovec također je bila u kategoriji do 52 kg, dok je u seniorima Ivan Bertić bio u kategoriji do 91 kg. Našim juniorkama je ovo bio prvi nastup u ringu, a da nije bilo svih onih silnih zabrana treniranja, već bi se i ranije okušale u nekoj tvrđoj ring opciji borbe. Naš Ivan pak je imao priliku iznova pokazati svu raskoš svoje tehnike i mogućnosti, od tatamija do ringa. Ana je tako postala juniorska državna prvakinja u full contactu, Elena viceprvakinja, a Ivan seniorski državni prvak. Naš “Zmaj” je tako po sveukupnoj uspješnosti u konkurenciji 18 klubova treći klub prvenstva u full contactu, zajedno sa “Svetim Duhom” iz Osijeka, iza dominantnog “Pit Bulla” Split i drugog,”Mornara”, također iz Splita. A po uspješnosti u juniorskoj konkurenciji, sa zlatom i srebrom smo na drugom mjestu prvenstva, iza “Pit Bulla” – ističu iz KBK-a “Zmaj”.
Na pet ciklusa državnih prvenstava, u Osijeku, Kostreni, Kutini, Opatiji i sada Lovreću, Zmajevi su tako osvojili 11 odličja, od čega čak sedam titula državnog prvaka, dva srebra i dvije bronce. Nastupali su u svim kickboxing disciplinama osim u pointfightingu, a prvake imaju u ring opcijama K1 i full contact, te tatami varijantama light contact i kick light.

Razvoj novih boraca

– Brojke su zadovoljavajuće, no, glede svih restrikcija spram dvoranskog sporta, a još više borilačkih sportova, u jednom smo zaostatku stvaranja nove generacije natjecatelja, poglavito onih vrhunskih, kakve “proizvodimo” u “Zmaju” – zaključuju iz kluba.
Podsjetimo, Ana Sovec je ljetos osvojila tri titule državne prvakinje, u light contactu, kick lightu i sada po prvi puta u full contactu. Ivanu pak je ova osvojena titula četvrta ove godine, on je državni prvak u K1, full contactu, light contactu i kick lightu, a brončani je u low kicku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba