Svečanim koncertom u otvorena novoobnovljena zgrada Glazbene škole u Mariji Bistrici

Zahvaljujući iznimnoj donaciji “Ljekarni Švaljek”, 160 učenika i 18 profesora sada ima moderne uvjete za glazbeno obrazovanje. Sljedeći korak – srednja glazbena škola

Objavljeno: 12.07.2021. AB

Svečanim koncertom u nedjelju je otvorena novoobnovljena zgrada Glazbene škole u Mariji Bistrici, javlja RMB. Škola djeluje već 12 godina, a ukupno 160 učenika i 18 profesora glazbene škole sada ima i odgovarajuće te moderne uvjete za svoje glazbeno obrazovanje. Projekt obnove Glazbene škole, uređenja interijera i okoliša financiran je zahvaljujući donaciji ”Ljekarni Švaljek” od 3,5 milijuna kuna. Uz sve mjere zaštite, svečanost otvorenja popraćena je koncertom ispred same Glazbene škole, u izvedbi profesora, bivših i sadašnjih polaznika, a posebna gošća bila je poznata violončelistica Ana Rucner. Nakon uvodne teme koju je odsvirao veliki orkestar sastavljen od profesora Glazbene škole, prisutne su pozdravili zamjenik predsjednika Županijske skupštine KZŽ Josip Kovačić, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić.

FOTO: RMB

Svi su izrazili čestitke i odali priznanje učenicima i profesorima, te zahvalnost Ljekarnama Švaljek na vrijednoj donaciji koja je omogućila izvrsne uvjete za rad. Naglašeno je kako je konačni cilj izgradnja nove glazbene škole, koja bi ujedno bila i srednja glazbena škola. Inače, Glazbena škola u Mariji Bistrici je 2019. godine u kategoriji svih osnovnih, srednjih, strukovnih i umjetničkih škola primila nagradu Krapinsko – zagorske županije za najviše osvojenih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim  natjecanjima. U ovoj školskoj godini (2020./ 2021.) učenici su osvojili čak 54 nagrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba