Gradonačelnik Vešligaj održao sastanak s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora grada Pregrade

MUKE IM ZADAJU KLIZIŠTA: Sanirana su tri, a veliko klizište u Benkovu morat će se prijaviti na natječaj Hrvatskih voda

Objavljeno: 10.07.2021. zagorjeinternational

U pregradskoj Gradskoj vijećnici u utorak je održan sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora. Sastanku su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub te direktor Niskogradnje Marijan Peer.

Održavanje cesta

Najvažnija točka dnevnog reda bila je održavanje nerazvrstanih cesta na području grada. Naime, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta krajem proljeća, na području brojnih mjesnih odbora pojavio se velik broj klizišta na nerazvrstanim cestama te se pristupilo njihovoj hitnoj sanaciji. Tako su sanirana klizišta u Cigrovcu, Sopotu i Stipernici, ukupne vrijednosti preko 200 tisuća kuna. Sada je potrebno sanirati i jedno klizište u MO Benkovo, a riječ je o velikoj investiciji za koju će biti potrebno izraditi projektnu dokumentaciju te će se projekt potom prijaviti na natječaj Hrvatskih voda. Na sreću, riječ je o klizištu koje ne ugrožava stambene objekte te građani imaju alternativni put za prometovanje.
Gradonačelnik je istaknuo kako je već sad za mjesne odbore potrošen veći iznos od planiranog, a predstoje i daljnji radovi radi sprječavanja šteta na nerazvrstanim cestama i to na sljedećim kritičnim dionicama: MO Benkovo – B 1 (D507 – Bučarski Petki) i B 2.1 (B2 – Odvojak I -Škrinjari), MO Cigrovec – C 12 ( Ž2119 – Odvojak Brezak – Lončarić), MO Vinagora – V 27 ( L22007 – Mlinari – Šlogari – Antonići – V30), MO Gorjakovo – G 12 ( G11, G14 – Odvojak Pogačići – Hercigonja), MO Stipernica – St 9 (St8 – Slonjšaki – Temnica) i St 8.1 (St 8 – Odvojak I – Krizmanići – Zbilj) te MO Pregrada i Pregrada Vrhi – P 15 (Kolarija).
Ukupna vrijednost radova je 73.631 kunu te se taj iznos planira osigurati prvim izmjenama i dopunama proračuna Grada Pregrade, a sanaciji bi se pristupilo u ljetnim mjesecima.

Javna rasvjeta

Na dnevnom redu našlo se i asfaltiranje u 2021. godini, pa je gradonačelnik istaknuo da su pripremni radovi za asfaltiranje završeni te asfaltiranje nerazvrstanih cesta kreće tijekom sljedećeg tjedna, a završetak se očekuje do kraja srpnja. Gradonačelnik Vešligaj je prisutne izvijestio o izgradnji javne rasvjete. U proteklom razdoblju postavljeno je 18 svjetiljki u MO Benkovo, 22 u MO Cigrovec, 21 u MO Sopot, devet u MO Pregrada i četiri u MO Bušin. Rasvjeta igrališta kraj PŠ Benkovo izvest će se krajem kolovoza, za što su sredstva osigurana kroz male komunalne akcije te uz potporu Krapinsko – zagorske županije, s obzirom na to da je riječ o područnoj školi. Od drugih investicija istaknuto je uređenje dječjeg igrališta u Stipernici, a uskoro se planira postaviti i fontana za pitku vodu na Kunagori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba