IZBORNA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA KZŽ: Predsjednik i dalje Vladimir Crnec

VIŠNJA FORTUNA: Mirovine u Hrvatskoj sramotno su niske

Objavljeno: 09.07.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je u Oroslavju održana izborno – izvještajna skupština Matice umirovljenika Krapinsko – zagorske županije.
Članovi skupštine jednoglasno su odlučili o produljenju mandata sadašnjem predsjedniku Vladimiru Crnecu i dopredsjedniku Dragutinu Kozini. Također su izabrani delegati za skupštinu Matice umirovljenika Hrvatske, koja će se održati u rujnu u Zagrebu.
Usvojenim izmjenama i dopunama Statuta povećan je broj članova Izvršnoga odbora, kao i deklariranje Matice kao nestranačke udruge. Također su usvojena izvješća o radu, financijsko, kao i izvješće nadzornoga odbora te prva izmjena ovogodišnjega financijskoga plana.
Događanju je nazočio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je pohvalio rad Matice umirovljenika KZŽ, istaknuvši kako Županija podupire rad brojnih udruga, pa tako i rad Matice.
Predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna osvrnula se na temu mirovina u RH, istaknuvši da su one sramotno niske. Župan Kolar i Fortuna apelirali su na to da i umirovljeničke udruge utječu na građane i njihov odaziv cijepljenju. Događanju je nazočio i potpredsjednik Županijske skupštine KZŽ Josip Kovačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba