Program "Ljeta u dvorcu Oršić" privukao brojne posjetitelje

Vanna napunila atrij dvorca, a održano je i Ljetno kino, uz prikaz Oscarom nagrađenog filmskog hita

Objavljeno: 05.07.2021. JJ

U sklopu glazbeno – scenske manifestacije “Ljeto u dvorcu Oršić”, u petak je održano Ljetno kino na otvorenom, uz prikaz filma “Izazivač: Le Mans ’66 (Ford v Ferrari)”.
Film je snimljen prema istinitom događaju, a govori o trostrukoj pobjedi Forda s modelom GT40 1966. godine, nakon šestogodišnje dominacije Ferrarija na čuvenoj utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa.
Matt Damon nalazi se u ulozi konstruktora Carrolla Shelbyja, a Christian Bale u ulozi vozača Kena Milesa, koji su s trkaćim modelom GT40 stvorili sve preduvjete za Fordov trijumf na legendarnoj francuskoj pisti. Film je dobio dva Oscara, i to za najbolju montažu i najbolju montažu zvuka.
Idućeg dana u prepunom atriju Dvorca Oršić, koncert je održala Vanna, a uz brojne posjetitelje, u izvedbama poznate pjevačice uživali su načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić i predsjednik Gradskog vijeća Donje Stubice Nikola Boromisa.

Program “Ljeta u Dvorcu Oršić” nastavlja se i idućeg vikenda, pa će tako u petak koncert održati grupa Pavel, a u subotu gostuje kazališna predstava “Uvijek će nam ostati ljubav”, s Jelenom Miholjević i Draženom Čučekom u glavnim ulogama. Podsjetimo, manifestacija završava 21. srpnja, koncertom mladih glazbenika iz cijelog svijeta, pod nazivom “Ethno Croatia”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba