Održana je prva radna sjednica novog saziva Gradskog vijeća Novog Marofa

GRADONAČELNIK JENKAČ: Prošle smo godine radili i gradili za 64 milijuna kuna. To je povijesni iznos – realizirali smo projekte koji su se pripremali pet godina

Objavljeno: 02.07.2021. zagorjeinternational

Održana je prva radna sjednica novog saziva Gradskog vijeća Novog Marofa, a na dnevnom su redu bili proračunski dokumenti, izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg te izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna.
Proračun Grada u 2020. godini ostvaren je u iznosu od 64 milijuna kuna. Gradonačelnik Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo.
– Ukupni iznosi su fantastični i nadilaze našu realnu sliku. Radili smo i gradili za 64 milijuna kuna. To je povijesni iznos. Nikad nismo imali toliko izvršenje. Realizirali smo projekte koji su se pripremali pet godina. Preko 30 milijuna kuna je velikih investicija, kao što su sanacija odlagališta, izgradnja reciklažnog dvorišta, dogradnja i obnova vrtića – rekao je Jenkač.

Rebalans proračuna

Program građenja komunalne infrastrukture u prošloj godini ostvaren je s realiziranih 4,6 milijuna kuna od planiranih pet milijuna te će se dio realizirati u ovoj godini, dok je gradnja građevine za gospodarenje komunalnim otpadom realizirana s 85 posto, odnosno 11,8 milijuna kuna od planiranih 13,9 milijuna kuna. Obveze prema izvođačima radova, izvršiteljima usluga, stručnom nadzoru i druge obveze vezane uz realizaciju Programa građenja komunalne infrastrukture, su podmirene. Program održavanja komunalne infrastrukture realiziran je gotovo u cijelosti, s 3,9 milijuna kuna od planirana četiri milijuna. Gradonačelnik je dodao da se taj program ostvaruje s dodatnim sredstvima osim komunalne naknade, što osigurava dinamiku ulaganja posljednjih godina.
Ovogodišnji proračun, rebalansom je povećan za 16.204.000 kuna te sada iznosi 107.336.000 kuna.
– U ovoj godini realizirat će se i investicije koje nisu bile izvršene u 2020. godini, kao i nove investicije preko EU sredstava i nacionalnih sredstava. Riječ je o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, društvene domove i zgradu glazbene škole te izgradnju sportskog centra u Novom Marofu – pojasnio je Jenkač.
Vijećnici su dobili informaciju da Grad Novi Marof namjerava graditi Poduzetnički centar u Poduzetničkoj zoni malog i srednjeg poduzetništva, kod autobusnog kolodvora, a koji bi se trebao sufinancirati europskim sredstvima. Riječ je o izgradnji objekta od 2000 četvornih metara, za što je potrebna građevinska parcela koju će trebati otkupiti, s obzirom na to da Grad trenutno nema niti jednu nekretninu koja bi odgovarala.

Zaduženje Novokomu

Jednako tako, vijećnici su dali suglasnost za zaduženje Novokomu u iznosu od ukupno 2,2 milijuna kuna zbog nabave dvaju novih kamiona za prikupljanje otpada.
Na početku sjednice svečanu su prisegu dali Zvonimir Puškadija, koji nije bio na konstituirajućoj sjednici, te Jasmin Drčec, koji je zamijenio Mladena Smoljanca, a koji je svoj mandat stavio u mirovanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba