BRAVO ZA BEDEKOVČANSKE KICKBOXERE: 'Zmajevima' na četiri ciklusa državnih prvenstava pet zlata i titula državnih prvaka, jedno srebro i dvije bronce

Ivan Bertić seniorski prvak u K1, light contactu i kick lightu te najbolji hrvatski borac na tatamiju, Ana Sovec juniorska prvakinja u light contactu i kick lightu

Objavljeno: 01.07.2021. AB

U posljednja dva mjeseca, borci Kickboxing kluba “Zmaj” iz Bedekovčine nastupali su na četiri ciklusa državnih kickboxing prvenstava u Osijeku, Kostreni, Kutini i Opatiji, na kojima su osvojili pet titula državnih prvaka, jedno srebro i dvije bronce. Pritom je Ana Sovec juniorska prvakinja u light contactu i kick lightu, dok je Ivan Bertić postao seniorski prvak u K1, light contactu i kick lightu.

Superioran na tatamiju

– Naš Ivan Bertić osvojio je tri titule seniorskog državnog prvaka. Osvojio je pritom zlato u najtvrđoj kickboxing disciplini, K1 do 91 kg, ali nije uspio obraniti prošlogodišnji naslov državnog prvaka u low kicku gdje se okitio broncom. Na tatamiju je bio izuzetno superioran i uvjerljiv te je osvojio titule prvaka u light contactu i kick lightu do 94 kg. Ujedno je za ostvarene rezultate u prošloj 2020. godini od Hrvatskog kickboxing saveza proglašen najboljim seniorom na tatamiju. Ovo izuzetno veliko priznanje mu je treće u nizu, jer je i 2018. i 2019. proglašen najboljim mladim borcem na tatamiju. Naša Ana Sovec pak je osvojila titule juniorske prvakinje države u light contactu i kick lightu do 50 kg. Elena Ljubek je juniorska viceprvakinja u light contactu te brončana u kick lightu do 50 kg – ponosno su istaknuli iz KBK-a “Zmaj”, dodajući da za tjedan i pol dana putujemo u Lovreć na zadnji ciklus državnih kickboxing prvenstava i to u ring disciplini full contact za juniore i seniore.

Plasman na EP

– Naše juniorke, Ana Sovec i Elena Ljubek, po prvi puta će stupiti u ring te odraditi svoje prve borbe u full contactu, Elena do 48 kg, a Ana do 52 kg. Ivan Bertić će nastupati u kategoriji seniora do 91 kg. Zahvaljujući osvojenim titulama i dugogodišnjem prisustvu u vrhu domaćeg i svjetskog kickboxinga, naša Ana Sovec je u najužem izboru za nastup na Europskom kickboxing prvenstvu za kadete i juniore, sredinom studenog u Budvi u Crnoj Gori. Ivan Bertić pak može birati želi li u K1 ili u lightu i kick lightu na Svjetsko prvenstvo sredinom listopada u Jesolo u Italiji – najavili su ‘Zmajevi’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba