NAKON STRAVIČNOG UBOJSTVA U GORNJOJ PLEMENŠĆINI PRIJE PET MJESECI: Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo optužnicu protiv 70-godišnjeg hrvatskog državljanina

Ženu (71) s kojom je živio najprije je drvetom i šakama više puta udario u predjelu glave i tijela, a onda joj stezao vrat, nakon čega je preminula

Objavljeno: 30.06.2021. zagorjeinternational

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv 70-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona.
Podignutom optužnicom okrivljenika se tereti da je u ranim jutarnjim satima 22. siječnja 2021. u Gornjoj Plemenšćini (grad Pregrada), u obiteljskoj kući u kojoj je živio zajedno s oštećenicom, u cilju da je liši života, drvetom i šakama je više puta udario u predjelu glave i tijela, pri čemu je ona zadobila brojne teške tjelesne ozljede glave i tijela te je, zbog osumnjičenikova stezanja njena vrata, preminula na mjestu događaja.
Državno odvjetništvo zatražilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega, a koji mu je ranije određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.
O spomenutom smo slučaju izvještavali. Ubijena žena imala je 71 godinu i bila je umirovljenica. Sa 70-godišnjim muškarcem je živjela u svojoj vikendici u Plemenšćini, nakon što joj je potres u prosincu 2020. godine oštetio kuću u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba