Nakon smrti dugogodišnje predsjednice Zdenke Grilec, dužnost predsjednika Udruge umirovljenika Krapina obnašat će Dragutin Kozina

U PLANU SU BROJNE AKTIVNOSTI: Organizirat će ljetovanja i izlete, proslaviti Martinje, sudjelovati na manifestacijama, a godinu završiti – prednovogodišnjim druženjem

Objavljeno: 28.06.2021. zagorjeinternational

Nakon smrti dugogodišnje predsjednice Zdenke Grilec, dužnost predsjednika obnašat će Dragutin Kozina, a dopredsjednice Verica Crnogaj, odlučeno je na skupštini Udruge umirovljenika Krapina. Oni će te dužnosti obavljati do kraja sadašnjeg četverogodišnjeg mandata, koji završava u travnju 2022. godine.
Uz taj izbor, Izvršni je odbor predložio, a Skupština prihvatila, izvještaje o radu i završni račun za prošlu godinu. S obzirom na specifične okolnosti zbog koronavirusa, konstatirano je da realizacija temeljnih programa udruge nije bila ni u jednom trenutku upitna, iako je bilo puno manje druženja, izleta i sportskih natjecanja.
Nakon što su mjere malo popustile, u ovoj su godini organizirane aktivnosti koje su se mogle održati. Tako su krapinski umirovljenici sudjelovali na izložbi pisanica u Gradskoj galeriji Krapina, vježbanju na otvorenom, nordijskom hodanje, predavanju o demenciji, informatičkom tečaju za početnike i napredne, kao i tečaju učenja engleskog jezika, a sve uz financiranje Matice KZ, odnosno, sredstvima Europske unije. Organiziran je i izlet na Plitvička jezera, a za Dan državnosti hodočastilo se u Mariju Bistricu.
Izradom video filma o radu udruge, umirovljenici su se uključili i u Sajam udruga KZŽ. Prve probe pod vodstvom Anite Habjanec, nakon godine dana stanke, održao je Ženski pjevački zbor “Gajev spomenek”.
U programu rada za prvi dio druge polovice godine Udruge umirovljenika Krapina, u koju su do dana održavanja skupštine bila učlanjena 434 člana, tu su, između ostaloga, ljetovanje u Vodicama, izlet na Trsat, ljetovanje na otoku Krku te izlet u Ludbreg.
U listopadu, kada je predviđeno tradicionalno obilježavanje Dana starijih osoba, u planu je izlet u Kostajnicu ili Lovran, a ni ovogodišnje Martinje neće proći bez ceremonije, pjesme i plesa. Nakon toga uslijedit će kupanje na nekom od bazena s termalnom vodom. Umirovljenici se namjeravaju aktivno uključiti i u manifestacije kojima se obilježava Dan grada Krapine, a ako će to epidemiološke mjere dopustiti, ovu će godinu prednovogodišnjim druženjem 28. prosinca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba