Članovi Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka uspješni na 35. izdanju “Zlatnog medvjeda“ na zagrebačkim Sveticama

PONOVNO FANTASTIČNA JANA PAVALIĆ: Osvojila tri zlata i jedno srebro

Objavljeno: 28.06.2021. zagorjeinternational

Nakon što je prošle godine zbog pandemije odgođeno, 35. izdanje jednog od najvećih domaćih plivačkih natjecanja, “Zlatni medvjed”, održano je od petka do nedjelje na velikom 50-metarskom bazenu zagrebačkih Svetica. Riječ je o tradicionalnom međunarodnom plivačkom mitingu koji Plivački klub Medveščak organizira još od 1986. godine, okupljajući svake godine najveća imena hrvatskog i svjetskog plivanja.
Ovogodišnje natjecanje uvršteno je u Federation Internationale de Natation (Fina) kalendar, kao međunarodno natjecanje za isplivavanje normi za Olimpijske igre Tokyo 2020. godine, koje se održavaju od 23. srpnja do 8. kolovoza u Japanu. Natjecanje je bilo trodnevno i plivane su sve discipline u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Medalje su podijeljene u dvije kategorije. U A kategoriji – apsolutna i B kategoriji – juniori – plivačice 2005. godište i mlađe, plivači 2004. godište i mlađi. Natjecanje je organizirano prema uobičajenom programu – ujutro su se plivale kvalifikacijske utrke, a poslijepodne A i B finala.

Sedam natjecatelja

Plivački klub Olimp Zabok nastupio je sa sedam natjecatelja – Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg , Leon Novak, Jana Pavalić, Vanja Bartol i Emma Horvat.

– Svi Olimpovci su plivali odlično i ostvarili zapažene rezultate, na zadovoljstvo trenera i sportskog direktora Ivice Androića, ponos i sreću navijača koji su natjecanje pratili uživo ili putem YouTube kanala Plivačkog kluba Medveščak, kao i samih naših zagorskih plivačkih zvijezda – rekli su iz PK Olimp Zabok.
Jana Pavalić je isplivala niz fantastičnih utrka i državnih rekorda. Osvojila je tri zlatne i jednu srebrnu medalju, koja je osvojena u apsolutnoj kategoriji, a budući da je trener Ivica Androić taktički s Janom propustio finale u utrci na 100 metara slobodno, Jana je mogla ponijeti i koju medalju više, kažu iz kluba.
Petar Pavalić je osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju, a Patrik Erceg jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.
Emma Horvat je osvojila zlatnu medalju, a Vili Sivec je nastupao u apsolutnoj kategoriji, gdje je odmjerio snagu s velikim brojem plivača s međunarodne scene. Plivao je utrke na 50 metara, 100 metara i 200 metara leptir i bio najbolje plasirani hrvatski plivač.

Dostojanstveni predstavnici

Ostali plivači Olimpa branili su boje kluba i dobrim plivanjem osigurali nastupe u B finalima – Leon Novak u utrci na 200 metara leptir te Vanja Bartol u utrkama na 100 metara i 200 metara leptir.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba