U dolini Biušek u Humu na Sutli u subotu je u organizaciji UDVDR-a KZŽ održano sportsko druženje branitelja

“Ovo je posebna prilika da se prisjetimo svih koji su dali živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku i njihovih obitelji, ali i onih čije posmrtne ostatke još tražimo”

Objavljeno: 27.06.2021. AB

U dolini Biušek u Humu na Sutli u subotu je održano sportsko druženje branitelja. Događanje je organizirala Udruga dragovaljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ,  povodom obilježavanja obljetnice VRO “Bljesak” i Dana državnosti te u spomen na preminulog branitelja Stjepana Košanskog iz Huma na Sutli. S braniteljima se družio i župan Željko Kolar, koji je rekao je kako je ova godina specifična, jer osim što se svake godine obilježavaju najblistaviji datumi novije hrvatske povijesti, Bljesak, Oluju, Maestral, ove se godine obilježava i 30. godina od osnivanja Oružanih snaga RH. 

– Ovo je posebna prilika da se prisjetimo svih onih koji su dali živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Da se prisjetimo i njihovih obitelji, ali i svih onih čije posmrtne ostatke još tražimo. Doprinos Zagoraca u Domovinskom ratu puno je veći nego što je to prezentirano – rekao je župan Kolar. Ovom prigodom je UDVDR KZŽ donirala DVD-u Prišlin kompjutorsku opremu, a položeni su i vijenci te zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima i na groblju u Lastinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba