Na sportskom centru u Velikom Trgovišću traje 26. Međunarodni Croatia Cup u samostrelu

“Ovakvim natjecanjima s ponajboljim svjetskim sportašima, Zagorje dobiva imidž destinacije koja može organizirati događanja međunarodnog karaktera na visokoj razini”

Objavljeno: 27.06.2021. AB

Na sportskom centru u Velikom Trgovišću u subotu je otvoren 26. Međunarodni Croatia Cup u samostrelu. Svečanom otvorenju nazočio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je rekao da je organizacija natjecanja na ovakvom nivou šestu godinu zaredom u Velikom Trgovišću veliko priznanje Streličarskom klubu Veliko Trgovišće, ali i Općini Veliko Trgovišće te Krapinsko – zagorskoj županiji.

– Na natjecanju su najbolji strijelci iz Češke, Mađarske i Rusije, ali i naši strijelci koji su bili prvaci svjetskog i europskog kupa. Ovo natjecanje i dolazak samostreličara, njihovih trenera i tima logistike utječe na turizam, budući da se stvara imidž destinacije koja može organizirati natjecanje međunarodnog karaktera na visokoj razini – rekao je Kolar.

 Predsjednik Streljačkog društva Veliko Trgovišće i organizator natjecanja Damir Oborovečki istaknuo je kako im je nakon godina organiziranja VT kupova na kojima je postignuta izvrsna organizacija, povjerena organizacija Croatia Cupa, na kojem se ovog vikenda natječe 43 samostreličara i samostreličarki. 

– Prošlih godina, postao je jedan od tri svjetska kupa, ali nažalost zbog korone, ove i prošle godine nije održavan kao svjetski. Ovo natjecanje je ujedno i drugo izborno natjecanje za nastup u reprezentaciji na velikim natjecanjima – objasnio je Oborovečki.

Od hrvatskih strijelaca, na natjecanju nastupaju aktualna svjetska i europska prvakinja Valentina Pereglin, svjetski viceprvaci Domagoj Pereglin i Mihaela Oborovečki, juniorski svjetski i europski prvak Martin Oborovečki te ostali osvajači ekipnih svjetskih i europskih medalja. Prvog dana natjecanja, u subotu, gađao se tradicionalni meč na tri distance (65, 50 i 35 metara), dok se u nedjelju održavaju međusobni mečevi strijelaca u disciplini Match-Play.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter