U Jesenju povodom Dana općine i župe održana svečana sjednica Općinskog vijeća

NAČELNIK CVRTILA: Svjetlo gledamo u budućnost, mislim da je to jedino ispravno – ne trebamo se vraćati u prošlost, već uzeti sudbinu u svoje ruke

Objavljeno: 24.06.2021. Valentina Cigula

U Jesenju je povodom Dana općine i Župe svetog Ivana Krstitelja održana svečana sjednica koju je otvorio i sve prisutne pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Anđelko Draganić.

Načelnik Dario Cvrtila istaknuo je kako im je želja i vizija nakon preuzimanja vlasti, osigurati jedno ugodno mjesto za život svih mještana, a temeljem toga i osmišljavati buduće projekte, za koje se nada da će ih uspješno realizirati.

– Kapitalni projekt koji nam je u tijeku, jest izgradnja dječjeg vrtića. Naslijedili smo svojevrsne probleme, ali rješavamo ih. Sve zajedno trebamo zaokružiti, prvenstveno financijsku konstrukciju, kako bismo na vrijeme završili vrtić i kako bi on bio spreman, nadamo se, za sljedeću pedagošku godinu. Što se tiče drugih projekata, oni ovise o tome na koji ćemo način uspjeti riješiti postojeći problem s vrtićem. Vjerujem da ćemo iznaći rješenje i da ćemo posložiti financije kako bismo otvorili mogućnost za planiranje i realizaciju drugih projekata. Svjetlo gledamo u budućnost, mislim da je to jedino ispravno. Ne trebamo se vraćati u prošlost, trebamo uzeti sudbinu u svoje ruke, kvalitetno se pripremiti i mislim da tada uspjeh neće izostati – poručio je novi načelnik Cvrtila.

Dobra suradnja

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek rekla je da će Županija kao osnivač zdravstvenih i obrazovnih ustanova, zasigurno biti partner u rješavanju problema.

– Naravno, kroz djelovanje i rad naše Županijske uprave za ceste, sve je to pred nama. Želim nam dobru i uspješnu suradnju, ali ono što bih željela pohvaliti i na čemu bih željela čestitati, jest dobra sinergija koja u Jesenju već dugi niz godina vlada između svih pripadnika privatnog sektora, javnih institucija, organizacija civilnog društva i upravo tom važnom sinergijom i vašom dobrom postignutom energijom, u Jesenju se danas zaista živi po mjeri čovjeka, a sve ono što još niste ostvari, želim vam da ostvarite u budućem razdoblju. Krapinsko – zagorska županija je tu da vam pomogne i s vama surađuje koliko može – istaknula je Petek.
Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović kazao je kako mu uvijek drago odazvati se u Jesenje, istaknuvši kako je važno njegovati dobrosusjedske odnose.

– Susjedi smo i dijelimo iste probleme, mogućnosti, i ne treba gledati kako će netko nekoga sa “zubačama preko pleća“, već ono što možemo zajednički odraditi, a mislim da ima puno toga što možemo zajednički napraviti. Puno se prilika otvara, neki projekti su zajednički ugovoreni, poput brzog interneta za područje cijele bivše općine Krapina. Drago mi je da sam načelnika pozvao na nekoliko sastanaka koje sam imao s ministricom Tramišak, vezano uz mehanizam koji se otvara za područje grada Krapine i susjednih općina, gdje će se osigurati određena sredstva te ćemo sami moći reći koji su nam to projekti bitni, zajednički na tome raditi i surađivati. Takav odnos mora biti – dobrosusjedski i partnerski. Želim da uistinu sve ono što ste si zacrtali u općini, to i ostvarite, a u tome ćete imati podršku ne samo Grada Krapine i Krapinsko – zagorske županije, već i svih sudionika koji mogu pomoći – rekao je Gregurović.

Ambicija i znanje

Političar Ivan Jarnjak, rodom iz Bednje, u svojem je obraćanju zahvalio braniteljima iz Jesenja koji su među prvima krenuli u obranu domovine, i to na područje Siska, odnosno, Banovine.

– Bilo je malo teško to opravdati, bilo je tu i problema, ali tada se stvarala država. Prvu proslavu obljetnice državnosti Hrvatske u općini Krapina, kojoj je tada pripadalo i Jesenje, prije 30 godina održali smo upravo ovdje u Jesenju. Postrojili smo se ovdje vani, bila je to proslava, trenutak veselja, ne znajući što će za samo par mjeseci nastati. No, to je prošlo, no svidjelo mi se što je rekao novi mladi načelnik. On je pun ambicije, znanja i želje da uspije. Onaj koji se ne srami tražiti pomoć, tražiti savjet, to je pametan čovjek. Cestom koja prolazi ovdje vani prije 65 godina ja sam napustio svoju rodnu kuću, od doma otišel, ali nigdar zaboravil Zagorje, pa ni Jesenje – poručio je Jarnjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba