Konstituirajuća sjednica Dječjeg vijeća Općine Radoboj

Za dječjeg načelnika izabran je Fran Pelin, zamjenik mu je Luka Draganić

Objavljeno: 23.06.2021. zagorjeinternational

U Radoboju je održana konstituirajuća sjednica Dječjeg općinskog vijeća u prvom sazivu, na kojoj su tajnim glasovanjem dječji vijećnici za svog načelnika izabrali Frana Pelina, a Luku Draganića za njegova zamjenika.

Fran Pelin zahvalio je članovima Dječjeg vijeća na izboru i najavio daljnje aktivnosti vezane za detaljan program rada i proračun.

Sjednici su nazočili načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, ravnatelj Osnovne škole Side Košutić Radoboj Dražen Gerić, predsjednica Društva Naša djeca Radoboj Ivana Hazulin Pospiš i učiteljica Magdalena Želimorski. Načelnik Radoboja Anđelko Topolovec čestitao je izabranom vodstvu Dječjeg vijeća, svim članovima te im poželio uspješan rad u aktivnostima namijenjenima dobrobiti djeci.

Podsjetimo, izbori za Dječje vijeće Općine Radoboj, na kojem je izabrano 15 članova kojeg čine učenici od drugog do osmog razreda, održali su se u travnju i svibnju u Osnovnoj školi Side Košutić Radoboj na čelu s učiteljicom Magdalenom Želimorski i uz stručnu pomoć Društva Naša djeca Radoboj. Ono  predstavlja oblik dobrovoljnog dječjeg organiziranja i djelovanja u njihovom slobodnom vremenu koje će aktivnom participacijom u lokalnoj zajednici javno iznijeti svoje želje, prijedloge, mišljenja, kritike, zahtjeve i poruke odraslima uz mogućnost da i djeca imaju udio u kreiranju svojih potreba u sredini u kojoj žive.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba