BILO JE RADNO ZA POLICIJU: Tijekom vikenda obavili očevid kod sedam prometnih nesreća te utvrdili 112 prometnih prekršaja

Traktorist skrivio nesreću s 1,44 promila, u nesrećama u Velikom Trgovišću i Pavlovcu ozlijeđeno ukupno pet osoba, rekorder vikenda ‘napuhao’ 2,55

Objavljeno: 21.06.2021. Alen Brodar

Policijski službenici PU krapinsko-zagorske tijekom vikenda obavili su očevide kod sedam prometnih nesreća. Tri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom i dogodile su se u Donjoj Stubici uslijed nepropisne vožnje u natrag, u Veleškovcu zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika te u Lipovcu, zbog nepropisnog mimoilaženja, a vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je neregistriranim traktorom i s 1,44 promila alkohola u organizmu. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Humu na Sutli, prilikom pada zbog gubljenja nadzora nad biciklom jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede. U nesreći do koje je došlo u Velikom Trgovišću uslijed neprilagođene brzine, jedna osoba zadobila je teške, a dvije osobe lakše tjelesne ozljede. Zatim, uslijed neprilagođene brzine u prometnoj nesreći do koje je došlo u Pavlovcu Zabočkom jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.
Kao što smo već pisali, u prometnoj nesreći u Gredicama kraj Klanjca došlo je do slijetanja mopeda s kolnika zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika, pri čemu je smrtno stradao 55-godišnjak.

Tijekom pojačanog nadzora u prometu utvrđeno je ukupno 112 prometnih prekršaja, od kojih je bilo 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 53 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 25 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak oko 17.10 sati, u Vrhima Pregradskim kod 40-godišnjeg vozača osobnog vozila, kojem je izmjereno 2,55 promila. Protiv njega radi počinjenog prekršaja slijedi optužni prijedlog. Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je na A2 u visini mjesta Tkalci, u nedjelju oko 19.10 sati, kada je 55-godišnji državljanin Austrije upravljao osobnim automobilom brzinom od 131 km/h, na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 80 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna od tisuću kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba