Hrvatska juniorska plivačka liga- drugo kolo održano u Sisku

OLIMPOVCI BOGATIJI ZA 19 MEDALJA: Osvojili sedam zlata, isto toliko srebra i pet bronci – briljirali Leon Novak i Emma Horvat

Objavljeno: 21.06.2021. zagorjeinternational

Plivačice i plivači mlađih dobnih skupina Plivačkog kluba Olimp Zabok nastupili su u drugom Kolu Hrvatske juniorske plivačke lige koje je održano u Sisku na velikom 50 metarskom bazenu Športsko-rekreacijskog centra Sisak u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, Plivačkog kluba Sisak Janaf i ostalih klubova Regije četiri.

Nastupilo je oko 200 plivačica i plivača iz klubova Regije četiri, među kojima su uobičajeno zapaženu ulogu imali plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Zabok. Pod stručnim vodstvom trenerice Lare Očić iz trening baze Termi Tuhelj put Siska krenulo je 13 natjecatelja, od toga šest djevojčica i sedam dječaka – Emma Horvat, Hana Blažević, Nadja Gorupić, Anja Tadić, Helena Dinjar, Barbara Futivić, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat, Patrik Dinjar, Dominik Kramarić i Noa Fiket.

Pregršt medalja

Plivačice i plivači PK Olimp Zabok osvojili su ukupno 19 medalja, odnosno sedam zlatnih, sedam srebrnih i pet brončanih. Najuspješniji pojedinac iz redova PK Olimp Zabok s osvojene tri zlatne i jednom srebrnom medaljom, bio je kadet Leon Novak. Zlatni je bio u disciplinama 200 metara prsno, 200 metara leptir, 800 metara slobodno, a srebrni na 100 metara prsno.

Na ovom natjecanju, najuspješnija plivačica PK Olimp Zabok bila je kadetkinja Emma Horvat s osvojene četiri medalje. Ema je pobijedila u utrci na 200 metara leđno, a srebrna je bila na 100 metara, 200 metara i 400 metara slobodno.

Hana Blažević osvojila je dvije medalje, po jedno zlato u utrci na 200 metara leptir i srebro u utrci na 200 metara mješovito. Enio Horvat je također osvojio dvije medalje, zlato i broncu. Pobijedio je u utrci na 400 metara mješovito, a u utrci na 200 metara slobodno zauzeo je treće mjesto.

Uspjeh početnika

Ivan Fučkar, u utrkama na 200 metara prsno, 400 metara i 800 metara slobodno osvojio je medalje brončanog sjaja. Patrik Dinjar osvojio je jednu zlatnu medalju, pobijedivši u utrci na 200 metara slobodno, a njegova sestra Helena Dinjar osvojila je broncu u utrci na 50 metara slobodno. Uspješan nastup imao je i početnik Noa Fiket koji je u konkurenciji početnika, u utrkama na 50 metara leptir i 100 metara prsno osvojio dvije srebrne medalje.

-Svi Olimpovci su plivali jako dobro za ovaj dio sezone na velikom bazenu i popravljali svoja osobna vremena te na primjeran način predstavljali grad Zabok, Krapinsko-zagorsku županiju i svoju plivačku bazu Terme Tuhelj – poručili su iz PK Olimp Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba