Održana izvještajna i izborna skupština DVD-a Bedekovčina

Za predsjednika ponovno izabran Željko Odak, a za zapovjednika Tomislav Novosel

Objavljeno: 16.06.2021. zagorjeinternational

Održana je izvještajna i izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina, na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Željko Odak, a za zapovjednika Tomislav Novosel.
Podijeljena su brojna priznanja članovima, za 10, 20 i 30 godina aktivnosti, a za 40 godina u Društvu spomenice su dobili Ivan Videk, Boris Pavetiček i Josip Žegrec. Brončane plamenice zbog osvajanja Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice u kategoriji žene B, dobile su Jasnica Supina, Gordana Brlek, Mirjana Suntešić, Ljiljana Mlinarić, Nataša Ivančić, Ivana Jadan, Štefica Habljak, Jasenka Hranić i Anita Habulin te Josipa Lukenda za zalaganje u radu s mladima, a iz istog razloga brončanu medalju je dobio Božidar Novosel.
Zbog epidemiološke situacije, tijekom godine izostale su sve neoperativne aktivnosti – održavanje redovnih skupština, natjecanja te rad s djecom i mladeži. Privremeno su obustavljene obuke, vježbe, seminari i druge vrste usavršavanja za vatrogasce, a u operativnom su dijelu vatrogasci imali 16 požarnih i tehničkih intervencija, kao i redovna dežurstva u okviru civilne zaštite. Uspješno je realizirana prijava na natječaj za dobivanje drona, obnovljena je oprema, a 17 mladih je sudjelovalo u Kampu vatrogasne mladeži HVZ–a u Fažani.
Trenutno  DVD Bedekovčina ima 127 članova, od čega 50 pripadnika djece i mladeži te 30 spremnih operativnih vatrogasaca koji ispunjavaju uvjete te su opremljeni za gašenje požara objekata i šumskih požara. Na radu i uspjesima čestitao im je predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba