Bivša ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, protiv koje se još uvijek vode dva kaznena postupka, prije četiri je godine tužila zagorske muzeje

STIGLA PRAVOMOĆNA PRESUDA: “Otkaz Ugovora o radu koji je 2017. godine dobila Vlasta Krklec, bio je zakonit i legitiman”

Objavljeno: 16.06.2021. zagorjeinternational

Kako nam je potvrdio ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol, donesena je pravomoćna presuda drugostupanjskog suda u Rijeci, kojom je potvrđeno da je otkaz Ugovora o radu koji je 2017. godine dobila tadašnja ravnateljica MHZ-a Vlasta Krklec, bio zakonit i legitiman. Od Sabola doznajemo i kako bivša ravnateljica više nema pravo ulaganja žalbe na tu presudu.


Podsjetimo, Vlasti Krklec otkazan je Ugovor o radu zbog povreda obveza iz Ugovora o radu, Pravilnika o radu i drugih Pravilnika MHZ-a. Povrede, odnosno nepravilnosti u radu utvrđene su nakon što je u MHZ-u izvršen, od strane Ministarstva kulture, upravni nadzor nad radom Vlaste Krklec te su utvrđene nepravilnosti i naloženo je daljnje postupanje. U neslužbenim razgovorima tada smo doznali da se radi o neovlaštenom korištenju službenog automobila, lažnim putnim nalozima, nepoštivanju radnog vremena te malverzacijama kod Ljetne geološke škole u Muzeju krapinskih neandertalaca, čija je Krklec bila voditeljica.
No, bivša je ravnateljica tada podigla tužbu protiv MHZ-a, uz argument da joj je ugovor o radu prekinut bez osnove.  
Prvostupanjski sud je presudio u korist Muzeja, a to je sada potvrdio i drugostupanjski sud.
Podsjetimo, protiv Krklec se još uvijek vode dva kaznena postupka na Općinskom sudu u Zlataru – zbog zlouporabe položaja i ovlasti te pribavljanja protupravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem (Članak 291. st.1 i članak 236. st 1 Kaznenoga zakona) te zbog kaznenog djela protiv imovine – pronevjere iz članka 233. Kaznenoga zakona (protupravno prisvajanje tuđe pokretne stvari).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba