Jedno od najstarijih zagorskih vatrogasnih društava održalo je izbornu skupštinu

Za predsjednika DVD-a Radoboj ponovno je izabran Anđelko Topolovec

Objavljeno: 15.06.2021. JJ

Na Skupštini DVD-a Radoboj usvojena su izvješća o radu i financijama te su provedeni izbori. Za predsjednika je ponovno izabran Anđelko Topolovec, inače načelnik Radoboja, za njegovog zamjenika Mijo Jurinjak, dužnost tajnice obavljat će Mateja Tušek, a dužnost blagajnice Mateja Poljak. Za zapovjednika DVD-a Radoboj izabran je Branko Tušek, za njegovog zamjenika Stjepan Ferek – Florjan, o opremi će brinuti spremištar Božidar Tušek, a Darko Strahinec i Dejan Tušek izabrani su u Upravni odbor društva.
Kako je istaknuto na skupštini, zahvaljujući preventivnim mjerama i sretnim okolnostima, tijekom 2020. godine nije bilo većih intervencija na gašenju požara niti sudjelovanja u ostalim akcijama spašavanja i zaštite, pa su i troškovi bili znatno manji od prihoda.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Radoboj danas ima sve uvjete za djelovanje u slučaju elementarnih nepogoda, osigurane izvore prihoda, raspolaže modernim vozilima za gašenje požara i lijepo uređenim vatrogasnim domom. Predstoji veća aktivnost na osposobljavanju kadrova, dodatna nabava potrebne opreme i nastavak gotovo stoljetne tradicije vatrogastva u Radoboju – istaknuto je na skupštini.
Podsjetimo, DVD Radoboj spada među najstarija društva na području Krapinsko – zagorske županije. Utemeljeno je 1929. godine, a sačuvani dokumenti potvrđuju da su radobojski rudari prilikom isplate plaće za svibanj te godine prikupili 937 dinara, što su u to vrijeme bila znatna sredstva, za nabavu prve opreme društva. Danas u općini, uz DVD Radoboj, djeluju i DVD Šemnica Gornja te DVD Jazvine. Sva su društva, ističu iz Općine, dobro opskrbljena vozilima i ostalom vatrogasnom opremom, a u Jazvinama je upravo u tijeku izgradnja novog vatrogasnog doma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba