Održane konstituirajuće sjednice devet vijeća mjesnih odbora na području općine Lobor

Od ukupno 45 vijećničkih mjesta, HDZ ima 37, a koalicija SDP – ZDS osam

Objavljeno: 15.06.2021. zagorjeinternational

Održane su konstituirajuće sjednice svih devet vijeća mjesnih odbora na području općine Lobor. Od ukupno 45 vijećničkih mjesta, HDZ ima 37, a koalicija SDP – ZDS osam.
Lista HDZ-a svih pet mandata ima u šest mjesnih odbora. Za predsjednika MO u Vinipotoku izabran je Zlatko Lesičar, u Završju Loborskom za predsjednicu je izabrana Mateja Posarić, u MO Vojnovec I, Stjepan Rihtarić, a u Vojnovcu II Vladimir Plancutić.
U MO Petrova Gora II, za predsjednika je izabran Neven Levak, a u Velikoj Petrovagorskoj Tihomir Kos. U MO Stari Golubovec HDZ je osvojio jedan vijećnički mandat, dok je koalicija stranaka SDP – ZDS osvojila četiri. Za predsjednika je izabran Ivan Bodalec.
HDZ je u MO Lobor osvojio tri vijećnička mandata, koalicija stranaka SDP – ZDS dva, a za predsjednika je izabran Ivan Labaš. Za predsjednika u MO Petrova Gora I izabran je Vladimir Kralj. HDZ je osvojio tri vijećnička mandata, dok je koalicija stranaka SDP – ZDS osvojila dva.

– Izbori za vijeća mjesnih odbora najneposredniji su izbori gdje građani biraju osobe koje vrlo dobro poznaju i njima daju povjerenje za rješavanje problema u svome naselju. U vijećima mjesnih odbora su osobe koje najbolje znaju problematiku svog naselja i zato su oni najbolja spona između općinske izvršne vlasti i građana. Na temelju njihovih prijedloga, do sada su riješeni brojni problemi u općini – rekla je načelnica Lobora Ljubica Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba