POČELO JE "LJETO U MARIJI BISTRICI": Održana tradicionalna Biciklijada "4 kapelice"

Nakon mise i blagoslova, osamdesetak biciklista se uputilo na vožnju rutom dugačkom 14,6 kilometara

Objavljeno: 15.06.2021. zagorjeinternational

Kao prvo događanje u okviru velike manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici”, prošle je nedjelje održana tradicionalna Biciklijada “4 kapelice”.
Ona se organizira od 2014. godine, a prije tri godine upotpunjena je i suradnjom sa Svetištem Majke Božje Bistričke te hodočašćem biciklista. Tako je na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca misu u 9 sati predslavio preč. Domagoj Matošević, rektor Svetišta, koji je i blagoslovio bicikliste i bicikle.
Nakon uplate kotizacije, sudionici biciklijade su krenuli na rutu dugu 14,6 kilometara, koja prolazi kraj kapelice sv. Ladislava u Podgorju Bistričkom, kapele sv. Marije Magdalene u Humu Bistričkom, kapelice sv. Roka u Podgrađu i kapelice na Vinskom Vrhu.
Uz stajanja za osvježenje kod kapelice sv. Marije Magdalene, sv. Roka i na Vinskom Vrhu, završetak biciklijade bio je kod Hotela “Kaj”, gdje je bio osiguran ručak za sudionike.
Ovom na trenutke zahtjevnom rutom uputilo se ove godine 80-ak biciklista. Turističkoj zajednici općine Marija Bistrica u organizaciji su pripomogli i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica te Vatrogasna zajednice općine Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba